Appel galette

Appel galette met vanille ricotta

Dit is een heerlijk recept voor een appel galette met een kruidige twist. Wij zijn gek op plaattaarten, niet alleen hartig maar ook zoete varianten zijn bij ons favoriet. Wanneer je de randen lekker rustiek omvouwt noem je zo’n plaattaart een galette.  Je kunt hiervoor zelf het deeg maken, kijk dan eens hier: galette recept met rood fruit of gebruik heel makkelijk kant-en-klaar bladerdeeg. Deze galette vul je met romige vanille ricotta en plakjes appel die je door suiker en ras el hanout mengt. Ras el hanout is een kruidenmengsel waarin kaneel, gember, kruidnagel en kardemom is verwerkt (en soms ook andere specerijen), die heerlijk bij appel smaken. Ze geven deze galette een lekker kruidig smaakje. Deze galette maak je helemaal af met een saus van roomboter en ahornsiroop die je vlak voor het serveren over de galette heen schenkt.

ingredient appel
Appel galette
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 6 - 8 personen

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 3-4 appels
  • 1 ei
  • 50 gr roomboter
  • 250 gr ricotta
  • 100 ml ahornsiroop
  • 4 el suiker
  • 2 tl vanille extract
  • 1 kaneelstokje
  • 2 tl ras el hanout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Was de appels, haal het klokhuis er uit en snijd de appels in plakjes van 0,4 centimeter. Doe 2 eetlepels suiker en de ras el hanout kruiden in een mengkom en schep de plakjes appel er door. Roer in een andere mengkom de ricotta, het vanille extract en 2 eetlepels suiker door elkaar.

  3. Leg het bladerdeeg op de bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Laat 1,5 vanaf de rand vrij. Besmeer het bladerdeeg royaal met de ricotta, laat hierbij 1,5 vanaf de rand vrij. Verdeel de plakjes appel over de ricotta en sla de randen van het bladerdeeg naar binnen. klop het ei los in een kommetje en bestrijk de randen er mee. Zet de galette in de oven en bak 30 minuten tot de randen goudbruin zijn.

  4. Maak ondertussen de ahornsaus. Doe de ahornsiroop samen met de boter in een steelpannetje. Steek het kaneelstokje er in en laat in 5 minuten het boter smelten. Voeg een snufje zout toe en roer door. Drizzle de saus over de de galette en serveer direct.

ingredient appel
Appel galette

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (55 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Familie recepten Kinderrecepten Makkelijke recepten Plaattaarten Snelle recepten Taart recepten Appel Hollandse recepten Notenvrije recepten Moederdag Vaderdag Verjaardag Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in