Appel galette met vanille ricotta

Appel galette met vanille ricotta

Dit is een heerlijk recept voor een appel galette met een kruidige twist. Wij zijn gek op plaattaarten, niet alleen hartig maar ook zoete varianten zijn bij ons favoriet. Wanneer je de randen lekker rustiek omvouwt noem je zo’n plaattaart een galette.  Je kunt hiervoor zelf het deeg maken, kijk dan eens hier: galette recept met rood fruit of gebruik heel makkelijk kant-en-klaar bladerdeeg. Deze galette vul je met romige vanille ricotta en plakjes appel die je door suiker en ras el hanout mengt. Ras el hanout is een kruidenmengsel waarin kaneel, gember, kruidnagel en kardemom is verwerkt (en soms ook andere specerijen), die heerlijk bij appel smaken. Ze geven deze galette een lekker kruidig smaakje. Deze galette maak je helemaal af met een saus van roomboter en ahornsiroop die je vlak voor het serveren over de galette heen schenkt.

Appel galette met vanille ricotta
Appel galette met vanille ricotta

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor 6 - 8 personen

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 3-4 appels
  • 1 ei
  • 50 gr roomboter
  • 250 gr ricotta
  • 100 ml ahornsiroop
  • 4 el suiker
  • 2 tl vanille extract
  • 1 kaneelstokje
  • 2 tl ras el hanout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Was de appels, haal het klokhuis er uit en snijd de appels in plakjes van 0,4 centimeter. Doe 2 eetlepels suiker en de ras el hanout kruiden in een mengkom en schep de plakjes appel er door. Roer in een andere mengkom de ricotta, het vanille extract en 2 eetlepels suiker door elkaar.

  3. Leg het bladerdeeg op de bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Laat 1,5 vanaf de rand vrij. Besmeer het bladerdeeg royaal met de ricotta, laat hierbij 1,5 vanaf de rand vrij. Verdeel de plakjes appel over de ricotta en sla de randen van het bladerdeeg naar binnen. klop het ei los in een kommetje en bestrijk de randen er mee. Zet de galette in de oven en bak 30 minuten tot de randen goudbruin zijn.

  4. Maak ondertussen de ahornsaus. Doe de ahornsiroop samen met de boter in een steelpannetje. Steek het kaneelstokje er in en laat in 5 minuten het boter smelten. Voeg een snufje zout toe en roer door. Drizzle de saus over de de galette en serveer direct.

Appel galette met vanille ricotta
Appel galette met vanille ricotta

Tags

Familie recepten Kinderrecepten Makkelijke recepten Plaattaarten Snelle recepten Taart recepten Appel Brood en deeg Hollandse recepten Notenvrije recepten Moederdag Vaderdag Verjaardag Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bakrecepten

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (44 stemmen)

28 januari 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in