Amaretti koekjes

Amaretti koekjes

Zin om te bakken? Maak dan amaretti koekjes: deze zoete schatjes zijn een klassieker uit de Italiaanse patisserie. Deze kleine, ronde koekjes zijn gemaakt van amandelmeel en worden gekenmerkt door hun knapperige buitenkant en zachte binnenkant. Amaretti koekjes zijn ideaal als dessert, snack of om na het diner bij de espresso te serveren. Het mooie van dit recept is dat het makkelijk te maken is met slechts een paar basisingrediënten. Of je nu een ervaren bakker bent of niet, dit wordt vast een succes in jouw keuken.

Amaretti koekjes
Amaretti koekjes

De lekkerste gourmet recepten

Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.

We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.

ik wil het gratis e-book

Ingrediënten voor 16 koekjes

  • 200 gr amandelmeel
  • 75 gr poedersuiker
  • 175 gr kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 0,5 tl vanille-extract
  • 0,5 tl amandel-aroma (te koop in de supermarkt)
  • snufje zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (elektrisch) of 140 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Scheid de eieren in eiwitten en eidooiers. De eidooiers gebruik je in dit recept niet. Klop met een mixer de eiwitten en een snufje zout tot zachte pieken. Voeg het vanille-extract en amandelaroma toe en mix nog 2 minuten door. 

  3. Voeg kristalsuiker toe aan eiwitmengsel en klop tot de suiker is opgenomen. Spatel vervolgens het amandelmeel er gelijkmatig door.

  4. Strooi op een bord de poedersuiker. Kneed van een eetlepel deeg een balletje (het deeg kan nog plakkerig zijn, dat hoort), rol daarna door de poedersuiker. Leg het op de bakplaat en duw een klein beetje platter.

    Maak zo 16 koekjes, leg ze met 2 centimeter ruimte tussen de koekjes op de bakplaat en bak ze 15-18 minuten, tot ze steviger aanvoelen. Bak ze niet bruin, de koekjes horen blond van kleur te blijven. Laat ze volledig afkoelen.

Amaretti koekjes
Amaretti koekjes

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (11 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

High tea Koekjes recepten Noten recepten Italiaanse recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Oven Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in