Alles over de zoete aardappel

Alles over de zoete aardappel

De zoete aardappel is een knolgewas in de vorm van een dikke wortel. De kleur van deze vrucht varieert van lichtgeel tot oranje rood.  De bataat is het gehele jaar verkrijgbaar en voelt zich het beste thuis op een koele, donkere plaats. Men noemt dit vaak een zoete aardappel, maar in werkelijkheid is de bataat niet eens familie van de aardappel. Qua textuur lijkt het op een aardappel en qua smaak op een wortel. Vrij zoet, dus je moet er van houden!

zoete aardappel

De zoete bataat komt oorspronkelijk uit Mexico maar wordt momenteel volop gekweekt over de hele wereld. Iedere streek heeft weer zijn eigen ras. De bataat wordt o.a. geteeld in China, Amerika, Honduras en de Filipijnen. In de Surinaamse keuken wordt dit product het meest gebruikt en in Amerika wordt het knolgewas ook veel gegeten.

De zoete aardappel is een heel gezond gewas omdat de knol boordevol vitaminen zit. De oranje kleur wordt veroorzaak door het stofje Caroteen, dat ook in wortelen zit. Een bom van vitamine A, erg gezond en goed voor de ogen. En het is Voedselzandloper proof.

De zoete aardappel is makkelijk in haar bereidingswijze. Je kan de knol zelfs rauw eten. Maar lekkerder is om hem te koken, te grillen of te bakken. Je kan de bataat in zijn schil grillen met wat kruiden. Omdat de smaak vrij zoet is, leent deze aardappel zich goed met zure room of een beetje yoghurt. Een beetje peper en verse kruiden zijn ook een goede combinatie met dit gewas.

Binnenkort zal ik een recept plaatsen met de bataat!

zoete aardappel uit de oven

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Tags

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

10 juli 2011


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in