fbpx
Menu

Granaatappelsap cocktail zonder alcohol

Deze alcoholvrije cocktail met granaatappelsap is echt een leuk drankje om je gasten te verwelkomen of te schenken tijdens een oud&nieuw feestje. Het ziet er heel feestelijk uit, maar is helemaal alcoholvrij. Wat ik zelf best lekker vind wanneer de avond nog moet beginnen. Maar wanneer je wilt kun je er prima wat feestelijke bubbels aan toevoegen. Leuk in het drankje zijn de ijsklontjes. Vries water in met fruit en muntblaadjes. Dit kun je natuurlijk al heel lang van te voren doen. Waardoor je zomaar op elk moment dat je een feestje of etentje hebt leuke feestelijke ijsklontjes uit de vriezer kunt halen, want naast dat ze leuk staan in deze cocktail staan ze ook heel leuk in een karaf met water.

Gembersiroop, granaatappel- en sinaasappelsap

Gembersiroop, granaatappel- en sinaasappelsap zijn een hele lekkere combinatie samen. Wanneer je het drankje nog feestelijker wilt maken kun je bubbels toevoegen. Voeg bijvoorbeeld een tonic of prosecco toe. Je mengt de bovenstaande ingrediënten door elkaar in een kan. Doet de gevulde ijsklontjes in de glazen en schenkt de granaatappelsap erbij. Het drankje wordt extra feestelijk wanneer je een paar cranberry’s op een stokje prikt en de alcoholvrije cocktail garneert met verse muntblaadjes. De cranberry’s zijn puur ter decoratie, je kunt ze niet zo eten.

4 personen

Ingrediënten voor 4 drankjes

  • 2 el gembersiroop
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 200 ml granaatappelsap
  • 120 ml tonic (of prosecco)
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 2 el blauwe bessen
  • 5 takjes verse munt
  • 1 handje cranberries (vers)

Materiaal

  • IJsblokjesvorm

Zo maak je het

  1. Begin een dag van te voren, zodat de ijsblokjes goed kunnen invriezen. Doe de rode besjes en granaatappelpitjes en eventueel wat blaadjes munt in een ijsblokvormpje. Schenk er water bij en vries in. Maak 12-16 ijsblokjes. 

  2. Meng het granaatappelsap met de sinaasappelsap. Vul de glazen met de ijsblokjes. Schep in elk glas een halve eetlepel gembersiroop en schenk het granaatappelsap mengsel erbij. Vul aan met de tonic.

  3. Rijg de cranberry’s aan een prikker.  Zet de prikker in het glas en garneer de alcoholvrije cocktail met wat extra munt en serveer direct.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.