abrikozen galette

Abrikozen Galette

Ik vind een galette er altijd heel mooi uitzien. Het heeft iets rustieks en ik hou er wel van. Ik heb een abrikozen galette gemaakt, maar je kunt dit in principe met ieder fruit maken dat je lekker vindt. De basis is een zoet deeg en daar verdeel je wat fruit over. Easy does it!

Je zou ook een hartige galette kunnen maken met lekkere gecarameliseerde uien bijvoorbeeld. Laat dan alleen de suiker achterwege in het deeg. Ik heb zelf nu verse abrikozen gebruikt en dit was erg lekker. Alleen de volgende keer zou ik de bodem eerst bestrijken met wat abrikozen jam, ik denk dat het dan nog lekkerder is.

abrikozen galette

Ingrediënten voor 8 personen
Deeg
100 gr boter
200 gr bloem
2 el suiker
2 el koud water
Snuf zout
1 ei

Vulling
14 kleine abrikozen (of 6 grote)
1 el suiker
1 tl kaneel
3 el abrikozenjam

Zo maak je het
Doe de bloem, de suiker en het zout in de kom van je keukenmachine.

Voeg nu beetje bij beetje blokjes koude boter toe en kneed er een samenhangend deeg van.

Is het deeg nog aan de droge kant voeg dan 1 of 2 el ijskoud water toe.

Je kunt dit deeg uiteraard ook met de hand kneden. Het is klaar als het 1 geheel vormt.

Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het een halfuurtje rusten in de koelkast.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

abrikozen galette

Was de abrikozen en snij ze doormidden. Ik had hele kleine abrikoosjes, als je grotere hebt, kun je ze het beste in partjes snijden.

Verdeel de suiker en het kaneel over de abrikozen en meng het even door elkaar.

galette maken

Rol de lap deeg uit op een vel bakpapier ter dikte van ongeveer 4 mm.

Verdeel de jam over het midden van de taart en laat ongeveer 4-5 cm van de randen vrij.

abrikozen taart

Verdeel de abrikozen over de jam.

galette

Vouw de randen nu naar binnen, dit hoeft allemaal niet zo netjes.

Bestrijk de taart met een losgeklopt eitje en bak hem in ongeveer 30-35 minuten af in de oven.

De galette is klaar als deze goudbruin van kleur is.

Serveer de taart met verse slagroom.

abrikozen galette

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in