Aardbeienschelpen met gele room

Aardbeienschelpen met gele room

Aardbeienschelpen met gele room

Voor mijn verjaardag maakte ik aardbeienschelpen van bladerdeeg met gele room. Deze gebakjes doen mij denken aan vroeger. Ik heb toen ik een jaar of 14 was, een blauwe maandag bij een bakkerij gewerkt. Dit bijbaantje was niets voor mij, het begon al met het tijdstip dat de werkdag startte. Ik geloof dat ik mij rond zes uur moest melden, ik ben nooit een ochtendmens geweest, dus het was gedoemd om te mislukken. Mijn liefde voor bakken, vers deeg en bakplaten vol tompoucen was toen al groot en ik had dit beeld denk ik iets teveel geromantiseerd. In werkelijkheid moest ik vitrines schoonmaken en broden afrekenen, al het bakwerk gebeurde ’s nachts, dus daar kreeg ik jammergenoeg niets van mee.

Een groot voordeel van mijn bijbaantje, op zaterdag kreeg je alles wat over was mee naar huis. Dus het kwam regelmatig voor dat ik met een doos vol gebakjes thuis kwam. Aangezien ik toen nog volop in de groei was, kon ik eten wat ik wilde, zonder een gram aan te komen. Dat bijbaantje was van korte duur, maar ik zal de verse aardbeienschelpen nooit vergeten. Dus zit er nu niets anders op, dan ze zelf te maken. Stiekem net zo lekker.

Ingrediënten voor 6 personen
6 plakjes bladerdeeg
1 losgeklopte eidooier
1 portie banketbakkersroom (Recept)
100 gr aardbeien
Poedersuiker

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Maak alvast de banketbakkersroom volgens het recept. Laat de gele room afkoelen en zet het tot gebruik in de koelkast.

Neem een muffinvorm en verdeel hier 6 velletjes bakpapier over of vet ze in met wat boter.

Verdeel het bladerdeeg over de vorm en druk de randen iets aan. Bestrijk de randjes van het bladerdeeg met een beetje losgeklopt eigeel.

Leg op het bladerdeeg een klein stukje bakpapier, want we gaan de schelpen blind bakken.

Vul de holtes van de muffinvorm met bonen, linzen of rijst. Op deze manier blijft het bladerdeeg in vorm, tijdens het bakken. Zou je dit niet doen, dan komt het bladerdeeg omhoog.

Bak de bladerdeegbakjes in ongeveer 15 minuten af en verwijder dan de vulling. Zet ze vervolgens nog 5 minuten terug in de oven, zodat ook de onderkant goed gaar kan worden.

Laat de schelpen vervolgens afkoelen.

Vul de schelpen met de gele room.

Verwijder het kroontje van de aardbeien en leg ze op de aardbeiengebakjes.

Garneer de aardbeienschelpen met wat poedersuiker.

Wil je ze vantevoren maken, dan kun je het beste de room en de bladerdeegbakjes apart bewaren en vlak voor het serveren vullen en afmaken. Anders heb je kans dat het bladerdeeg zacht wordt.

Bewaar de bakjes luchtdicht in een trommel en de gele room in de koelkast.

Aardbeienschelpen met gele room

feest pauline en annika

We zijn genomineerd!

We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.

Stemmen

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (2 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Aardbei Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in