Aardbeien Romanoff

Aardbeien Romanoff

Zin in een dronken toetje? Probeer dit recept voor aardbeien Romanoff dan eens. Het is een heel  lekker en vooral makkelijk dessert met aardbeien. Je laat de aardbeien en eventueel ander fruit marineren in wodka met suiker. Zo krijgt het fruit een extra lekker smaakje. Bij aardbeien Romanoff hoort een romige hangop. Die maak je door yoghurt in een theedoek te schenken en daarna een nacht uit te laten lekken. Versier je toetje tot slot met meringue, amaretti en munt. Zo lekker kan simpel zijn! Probeer ook eens van onze andere recepten met aardbeien! We hebben veel lekkere dingen online staan.

Aardbeien Romanoff
Aardbeien Romanoff

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr Griekse yoghurt
  • 25 gr + 1 el suiker
  • 150 + 100 gr aardbeien
  • 50 gr frambozen
  • 50 gr bramen
  • 50 gr kersen
  • 6 el wodka
  • 100 gr meringue
  • 50 gr amaretti
  • 1 takje munt
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Let op de hangop maak je door de Griekse yoghurt een nacht te laten weken, begin dus een dag van te voren aan dit recept. Geen tijd? Klop dan een dikke yoghurt zoals skyr en de aardbeienpuree door elkaar.

  2. Haal de kroontjes van 150 gram aardbeien, hak ze in grove stukken. Doe ze in een hoge maatbeker van de staafmixer en pureer ze. Klop de puree samen met 25 gram suiker door de Griekse yoghurt. Leg een schone theedoek in een zeef. Zet de zeef op een grote kom. Schep de yoghurt in de theedoek en vouw de theedoek naar binnen. Zet een nacht in de koelkast, hierdoor wordt de yoghurt lekker dik.

  3. Halveer de rest van de aardbeien en haal de kroontjes er vanaf. Meng de wodka met 1 eetlepel suiker schep de aardbeien, frambozen, bramen en kersen door de wodka en laat tenminste 15 minuten marineren. Schep af en toe om. Giet af en bewaar het vocht.

  4. Verdeel de hangop over schaaltjes of glaasjes. Schep de gemarineerde aardbeien, frambozen, bramen en kersen erover. Verdeel het opgevangen vocht over het fruit. Verkruimel de meringue en amaretti erover en garneer de aardbeien Romanoff met blaadjes munt.

Aardbeien Romanoff
Aardbeien Romanoff

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recept bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in