
Aardbeien Romanoff
Zin in een dronken toetje? Probeer dit recept voor aardbeien Romanoff dan eens. Het is een heel lekker en vooral makkelijk dessert met aardbeien. Je laat de aardbeien en eventueel ander fruit marineren in wodka met suiker. Zo krijgt het fruit een extra lekker smaakje. Bij aardbeien Romanoff hoort een romige hangop. Die maak je door yoghurt in een theedoek te schenken en daarna een nacht uit te laten lekken. Versier je toetje tot slot met meringue, amaretti en munt. Zo lekker kan simpel zijn! Probeer ook eens van onze andere recepten met aardbeien! We hebben veel lekkere dingen online staan.



Bestel nu!
Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.
Bekijk hierIngrediënten voor 4 personen
- 500 gr Griekse yoghurt
- 25 gr + 1 el suiker
- 150 + 100 gr aardbeien
- 50 gr frambozen
- 50 gr bramen
- 50 gr kersen
- 6 el wodka
- 100 gr meringue
- 50 gr amaretti
- 1 takje munt
Zo maak je het
Let op de hangop maak je door de Griekse yoghurt een nacht te laten weken, begin dus een dag van te voren aan dit recept. Geen tijd? Klop dan een dikke yoghurt zoals skyr en de aardbeienpuree door elkaar.
Haal de kroontjes van 150 gram aardbeien, hak ze in grove stukken. Doe ze in een hoge maatbeker van de staafmixer en pureer ze. Klop de puree samen met 25 gram suiker door de Griekse yoghurt. Leg een schone theedoek in een zeef. Zet de zeef op een grote kom. Schep de yoghurt in de theedoek en vouw de theedoek naar binnen. Zet een nacht in de koelkast, hierdoor wordt de yoghurt lekker dik.
Halveer de rest van de aardbeien en haal de kroontjes er vanaf. Meng de wodka met 1 eetlepel suiker schep de aardbeien, frambozen, bramen en kersen door de wodka en laat tenminste 15 minuten marineren. Schep af en toe om. Giet af en bewaar het vocht.
Verdeel de hangop over schaaltjes of glaasjes. Schep de gemarineerde aardbeien, frambozen, bramen en kersen erover. Verdeel het opgevangen vocht over het fruit. Verkruimel de meringue en amaretti erover en garneer de aardbeien Romanoff met blaadjes munt.


5 augustus 2022
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan