Eclairs

Eclairs met aardbeienroom

Heerlijk zijn ze deze eclairs met aardbeienroom. Zo leuk om zelf te maken. Het zijn eigenlijk langwerpige soezen, je vult ze met aardbeien en aardbeienroom. Het soezenbeslag heb ik overgenomen uit het bakboekje van Cees Holtkamp. Mijn persoonlijke bakbijbel. En dit recept kan dus niet mis. Het maken van soezen wordt altijd wel een beetje door iedereen gezien als een spannende klus. Wanneer het bij jou vaker misgaat volg dan exact de stappen op. Wanneer je het leuk vindt kun je de eclairs mooi versieren met nootjes, extra fruit of mooie eetbare bloemetjes.

Eclairs invriezen

Wist je dat je soezen en daarmee ook de eclairs prima kunt invriezen. Zonder de room dan en goed in plastic verpakt. Je kunt perfect een extra hoeveelheid maken. In de oven bakken, af laten koelen en daarna invriezen. De vulling maak je namelijk in een handomdraai en zo heb je altijd iets lekkers in de vriezer voor wanneer je onverwacht bezoek hebt of het een klein beetje was vergeten. Of je ergens rond 21.00 uur een enorme zin krijgt in zoet en er niets meer in de kast ligt. Wat overigens heel verstandig is!

Eclairs
Eclairs
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 8 stuks

  • 50 gr melk
  • 50 gr water
  • 50 gr roomboter
  • 50 gr bloem
  • 1 mespuntje zout
  • 2 eieren

Vulling

  • 250 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 250 gr aardbeien
  • 1 zakje klopfix

Materiaal

  • spuitzak en spuitmondje

Zo maak je het

  1. Haal het bakblik uit de oven en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch)/ 180 graden (hetelucht). Wanneer je mooi gelijke eclairs wilt, teken dan met potlood een lijn van 10cm op het bakpapier. Hier kun je straks het soezenbeslag overheen spuiten.

  2. Breng de melk met het water, de boter en het zout aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de bloem er doorheen, totdat het samen klontert. Zet terug op het vuur en laat 2 minuten doorkoken. Blijf goed roeren.

  3. Haal de pan opnieuw van het vuur en roer nu nog 2-3 minuten door tot de grootste hitte er vanaf is. Meng nu 1 voor 1 de eieren er door. Elke keer tot dat er een glad mengsel ontstaat. Roer dan nog 1 minuut flink stevig door. Het beslag is klaar. Vul de spuitzak met het beslag en spuit gelijke streepjes op het bakpapier. Bak de eclairs voor 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen.

  4. Klop slagroom met suiker en klopfix stijf. Houd 8 aardbeien apart om de eclairs mee te garneren. Pureer de rest van de aardbeien met de staafmixer tot een dikke saus. Roer door de slagroom. Vul een spuitzak met de aardbeienroom.  Bewaar tot gebruik in de koelkast.

  5. Snijd de bovenkant van de eclairs. Spuit de aardbeienroom op de bodem. Leg de deksel, bovenkant, er weer bovenop en spuit aardbeienroom in toefjes er bovenop. Garneer met een aardbei. Vul en garneer zo alle eclairs.

ingredient aardbeien
Eclairs

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (11 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

High tea Koekjes recepten Aardbei Franse recepten Moederdag Valentijn Verjaardag Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in