Menu
Aardbeien-crumble-4-4.jpg

Aardbeien crumble

Valentijn staat voor de deur en ja, liefde gaat door de maag he? Een goed moment om deze aardbeien crumble te maken. En het leuke van dit recept is, is dat het heel makkelijk is. Je hebt maar een handvol ingrediënten nodig en qua voorbereidingstijd kost het je maar 10 minuten. Daarna schuif je deze aardbeien crumble zo de oven in. Dus iedereen kan dit heerlijke valentijnsrecept maken, jij ook!

De lekkerste aardbeien

Nu denk je misschien, waar vind ik hartje winter van die lekkere, zoete & sappige aardbeien? Heb je al wel eens gehoord van de winteraardbei? Wij hebben voor dit recept de winteraardbeien van Calinda gebruikt. Deze aardbeien zijn prachtig rood van kleur, sappig en hebben een heerlijke zoete smaak. En dat terwijl ze in de winter geteeld worden. Ze komen uit Spanje, maar het voordeel is dat de kwaliteit lang goed blijft, waardoor ze ook nog lekker smaken als ze eenmaal in Nederland zijn. Het is moeilijk om er al niet van te snoepen als je dit aardbeien crumble recept aan het maken bent, want ze zijn echt heerlijk! Deze winteraardbeien worden verkocht bij de Poiesz, Nettorama, Boni, Ekoplaza, Vomar, Dirk, Jan Linders en Hoogvliet.

4 personen

Ingrediënten voor 4 pers.

Voor de crumble

  • 50 gr boter (koud)
  • 50 gr suiker
  • 100 gr bloem
  • 50 gr witte chocolade (gehakt)
  • 1 bol vanille-ijs

Zo maak je het

  1. Doe de aardbeien in een ovenschaal. Voeg de maïzena, 1,5 el suiker en het vanille extract toe. Meng alles goed door elkaar. Verdeel de amandelen over het mengsel.

  2. Maak in de tussentijd de crumble. Doe de suiker en de bloem in een kom en voeg de koude boter toe. Wrijf de boter tussen je vingers totdat er grove kruimels ontstaan. Hak de chocolade fijn en meng dit door de kruimels. Verdeel de crumble over de aardbeien.

  3. Bak de aardbeien crumble in 35 minuten goudbruin in de oven op 180 graden Celsius (hetelucht).

  4. Serveer de crumble met aardbeien met een bolletje vanille ijs.

Dit bericht is in samenwerking met Calinda. Lees hier mijn disclaimer.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan