Aardbeien crumble
Valentijn staat voor de deur en ja, liefde gaat door de maag he? Een goed moment om deze aardbeien crumble te maken. En het leuke van dit recept is, is dat het heel makkelijk is. Je hebt maar een handvol ingrediënten nodig en qua voorbereidingstijd kost het je maar 10 minuten. Daarna schuif je deze aardbeien crumble zo de oven in. Dus iedereen kan dit heerlijke crumble recept maken, jij ook!
De lekkerste aardbeien
Nu denk je misschien, waar vind ik hartje winter van die lekkere, zoete & sappige aardbeien? Heb je al wel eens gehoord van de winteraardbei? Wij hebben voor dit recept de winteraardbeien van Calinda gebruikt. Deze aardbeien zijn prachtig rood van kleur, sappig en hebben een heerlijke zoete smaak. En dat terwijl ze in de winter geteeld worden. Ze komen uit Spanje, maar het voordeel is dat de kwaliteit lang goed blijft, waardoor ze ook nog lekker smaken als ze eenmaal in Nederland zijn. Het is moeilijk om er al niet van te snoepen als je dit aardbeien crumble recept aan het maken bent, want ze zijn echt heerlijk! Deze winteraardbeien worden verkocht bij de Poiesz, Nettorama, Boni, Ekoplaza, Vomar, Dirk, Jan Linders en Hoogvliet.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 500 gr Calinda aardbeien
- 1,5 el maizena
- 1,5 el suiker
- 1 tl vanille extract
- 30 gr amandelen
Voor de crumble
- 50 gr boter (koud)
- 50 gr suiker
- 100 gr bloem
- 50 gr witte chocolade (gehakt)
- 1 bol vanille-ijs
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Doe de aardbeien in een ovenschaal. Voeg de maïzena, 1,5 el suiker en het vanille extract toe. Meng alles goed door elkaar. Verdeel de amandelen over het mengsel.
Maak in de tussentijd de crumble. Doe de suiker en de bloem in een kom en voeg de koude boter toe. Wrijf de boter tussen je vingers totdat er grove kruimels ontstaan. Hak de chocolade fijn en meng dit door de kruimels. Verdeel de crumble over de aardbeien.
Bak de aardbeien crumble in 35 minuten goudbruin in de oven op 180 graden Celsius (hetelucht).
Serveer de crumble met aardbeien met een bolletje vanille ijs.
Dit bericht is in samenwerking met Calinda. Lees hier mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in