
Aardbeien cheesecake
Zin in een heerlijke aardbeien cheesecake? Dit recept is een echte eyecatcher! Bovenop de romige cheesecake ligt een laagje fruitjelly, gemaakt van aardbeien en frambozen. Door gelatine toe te voegen, krijgt de fruitlaag een mooie stevige structuur en blijft hij perfect op de cheesecake liggen.
Aardbeien cheesecake - zo maak je 'm!
De basis van deze aardbeien cheesecake bestaat uit een knapperige koekjesbodem, gevolgd door een zijdezachte cheesecakevulling. De fruitjelly maakt de taart extra fris en zomers. Voor een feestelijke uitstraling kun je de cheesecake decoreren met verse aardbeien en trosjes rode besjes.
Wanneer je de taart aansnijdt, zie je de prachtige lagen: een krokante bodem, een romige laag cheesecake en daarbovenop de glanzende fruitjelly. Dit maakt de aardbeien cheesecake niet alleen heerlijk van smaak, maar ook een plaatje om te zien! Perfect voor een zomerse traktatie of een feestelijk moment.



De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor de bodem
- 200 gr digestieve koekjes
- 100 gr roomboter
Ingrediënten voor de cheesecake
- 600 gr roomkaas
- 125 ml crème fraîche
- 200 gr suiker
- 1 tl vanille extract
- 4 eieren
Ingrediënten voor de aardbeien fruitjelly
- 225 gr aardbeien (kan diepvries)
- 200 ml water
- 75 ml honing
- 5 blaadjes gelatine (witte)
Ingrediënten voor de topping
- handje frambozen
- handje aardbeien
- handje blauwe bessen
Materialen
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (electrisch), 160 graden (hetelucht). Vet een springvorm van 24cm in met boter. Leg op de bodem een stuk bakpapier. Bekleed eventueel ook de rand van de springvorm.
Begin met het maken van de bodem. Doe de koekjes in het hakmolentje van de staafmixer en mix ze fijn. Doe ze over in een kom. Smelt de boter in een steelpannetje en schenk de gesmolten boter bij de fijngemalen koekjes. Schep goed door en verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Druk met de achterkant van een lepel glad en goed aan. Zet de vorm in de koelkast tot de bodem koel aanvoelt.
Maak het cheesecake beslag. Mix in een keukenmachine of met de mixer de roomkaas met de creme fraiche en suiker romig. Voeg het vanille-extract toe. Klop 1 voor 1 de eieren er door. Schenk het mengsel op de de koekjesbodem.
Bak de cheesecake 1 uur in de oven totdat de bovenkant stevig aanvoelt. Haal uit de oven en laat op kamertemperatuur komen. Zet de taart dan een aantal uur (3-4uur) in de koelkast om te zorgen dat de taart goed stevig wordt.
Maak de jelly. Doe de gelatine blaadjes in een kom met ruim koud water. Laat 15 minuten staan. Doe de aardbeien, de honing en het water in een steelpan. Verwarm de aardbeien totdat ze fijn te prakken zijn. Pureer ze met een staafmixer. Zeef de aardbeienpuree. Knijp de gelatine blaadjes uit en roer ze door het aardbeienmengsel. Laat afkoelen, het mengsel moet wel vloeibaar blijven maar niet te warm. Giet dan over de aardbeien cheesecake. Zet nog eens 2 uur in de koelkast zodat het laagje mooi kan opstijven.
Versier de taart met vers fruit.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in