aardappelsoep

Aardappelsoep met zalm

Easy peasy, is deze aardappelsoep! Dat hoef je verder helemaal niemand te vertellen want met die zalmsnippers en lekkere broodsoldaatjes ziet het er helemaal niet uit alsof je er weinig moeite voor hebt gedaan. Dit soep recept maak je in één pan, lekker makkelijk dus. De aardappels bak je kort aan en dan voeg je de bouillon toe. Om de soep extra romig te maken gebruiken we crème fraîche met verse bieslook en een klein beetje mierikswortel. En die broodsoldaatjes zijn ook echt niet ingewikkeld. Als je daar geen tijd voor hebt, kan je er natuurlijk ook lekker vers brood bij serveren. PS liever een soep van zoete aardappel? Bekijk dan dit recept eens.

aardappelen
aardappelsoep
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 - 6 personen

  • 800 gr kruimige aardappelen
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 ltr groentebouillon
  • 200 ml crème fraîche
  • 100 gr zalm snippers
  • 1 tl mierikswortel (uit een potje)
  • 5 takjes bieslook
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Broodsoldaatjes

  • 1 zuurdesembrood
  • 40 gr roomboter
  • Grof zeezout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes van ongeveer 2 cm. Was ze kort. Pel en snipper de uien en hak de knoflook fijn.

  2. Verhit iets olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de ui en de knoflook ongeveer 4 minuten aan. Voeg dan de stukjes aardappel toe. Bak ze ongeveer 2 minuten mee. Doe de bouillon bij de pan en kook de aardappels in 15 minuten gaar.

  3. Maak ondertussen de broodsoldaatjes. Snijd 12 (voor ieder 3) lange plakken van het zuurdesembrood. Maak ze ongeveer 1,5 cm dik en 10 cm lang. Smelt boter in een koekenpan. Leg de plakken naast elkaar in de koekenpan (bak ze in 2 keer wanneer ze niet naast elkaar in de pan passen). Bak ze goudbruin, draai ze geregeld om. Bestrooi ze met wat grof zeezout.

  4. Pureer de aardappelsoep met een staafmixer. Meng de crème fraîche met de bieslook en mierikswortel. Verdeel de soep over de kommen, garneer met de zalm, de bieslook crème fraîche en wat extra fijngesneden bieslook.

    Serveer de soep met de broodsoldaatjes.

ingredient aardappelen
aardappelsoep

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in