
Aardappelsoep met zalm
Easy peasy, is deze aardappelsoep! Dat hoef je verder helemaal niemand te vertellen want met die zalmsnippers en lekkere broodsoldaatjes ziet het er helemaal niet uit alsof je er weinig moeite voor hebt gedaan. Dit soep recept maak je in één pan, lekker makkelijk dus. De aardappels bak je kort aan en dan voeg je de bouillon toe. Om de soep extra romig te maken gebruiken we crème fraîche met verse bieslook en een klein beetje mierikswortel. En die broodsoldaatjes zijn ook echt niet ingewikkeld. Als je daar geen tijd voor hebt, kan je er natuurlijk ook lekker vers brood bij serveren. PS liever een soep van zoete aardappel? Bekijk dan dit recept eens.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 - 6 personen
- 800 gr kruimige aardappelen
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 2 ltr groentebouillon
- 200 ml crème fraîche
- 100 gr zalm snippers
- 1 tl mierikswortel (uit een potje)
- 5 takjes bieslook
- Peper en zout
- Olijfolie
Broodsoldaatjes
- 1 zuurdesembrood
- 40 gr roomboter
- Grof zeezout
Zo maak je het
Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes van ongeveer 2 cm. Was ze kort. Pel en snipper de uien en hak de knoflook fijn.
Verhit iets olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de ui en de knoflook ongeveer 4 minuten aan. Voeg dan de stukjes aardappel toe. Bak ze ongeveer 2 minuten mee. Doe de bouillon bij de pan en kook de aardappels in 15 minuten gaar.
Maak ondertussen de broodsoldaatjes. Snijd 12 (voor ieder 3) lange plakken van het zuurdesembrood. Maak ze ongeveer 1,5 cm dik en 10 cm lang. Smelt boter in een koekenpan. Leg de plakken naast elkaar in de koekenpan (bak ze in 2 keer wanneer ze niet naast elkaar in de pan passen). Bak ze goudbruin, draai ze geregeld om. Bestrooi ze met wat grof zeezout.
Pureer de aardappelsoep met een staafmixer. Meng de crème fraîche met de bieslook en mierikswortel. Verdeel de soep over de kommen, garneer met de zalm, de bieslook crème fraîche en wat extra fijngesneden bieslook.
Serveer de soep met de broodsoldaatjes.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan