
Aardappel spiraal uit de Airfryer
Aardappel spiraal uit de Airfryer: dit is toch zo’n leuk bijgerecht! Aardappels, maar dan op z’n allervrolijkst: als spiraal op een stokje. Deze aardappel twisters zijn niet alleen leuk om te maken, maar ook om te eten. Je hebt ze vast wel eens gezien op de kermis. Krokant van buiten, zacht vanbinnen, en lekker gekruid met je favoriete patatkruiden. Perfect voor bij de BBQ, als snack of gewoon naast een frisse salade.
Geen Airfryer? Ze kunnen ook in de oven: op 180 graden, ongeveer 25 minuten.
Aardappel twister maken met deze tool
We maken deze aardappel twister (ook wel spirello genoemd) heel handig met onze staafmixer van Philips, want die heeft een handige spiraalsnijder-accessoire. Daarmee heb je in een paar seconden een perfecte spiraal.
Je kunt ook een speciale potato twister gebruiken om zo’n aardappel op een stokje te maken. En je kunt zelfs zonder zo’n apparaat dit maken. Even oefenen met een scherp mes en een satéprikker – bekijk deze how-to video voor een aardappel spiraal maar eens.


Ingrediënten voor 4 st.
- 4 kruimige aardappelen
- patat kruiden
- Olijfolie spray
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Was de aardappels. Snijd het topje van de boven- en de onderkant er vanaf.
Klem de aardappel vast in je spiraalsnijder en druk op het aan-knopje. Binnen 20 seconden heb je een mooie aardappelspiraal. Vorm het lint voorzichtig terug naar een pakketje van plakjes aardappel – dat is soms even draaien. Steek er een satéprikker doorheen. Spreid de plakjes voorzichtig wat uit elkaar.
Heb je geen spiraalsnijder? Prik de hele aardappel op een spies. Snijd van de bovenkant – al ronddraaiend in een spiraal – naar beneden. Spreid de plakjes voorzichtig wat uit elkaar.
Leg de aardappel spiralen in het mandje van je Airfryer. Spray ze in met olijfoliespray en bestrooi royaal met patatkruiden.
Bak de aardappel spiraal in circa 10 minuten af op 200 graden. Een grote aardappel op een stokje heeft een minuutje langer nodig.
Variatietips
- Bestrooi de aardappel spiraal na het bakken met geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak.
- Liever wat pit? Gebruik paprikapoeder en chilivlokken als kruidenmix.
- Maak er een feestje van met dips: aioli, truffelmayo of ketchup.
- Geen Airfryer? Ze kunnen ook in de oven: op 180 graden, ongeveer 25 minuten.
- Liever zoete aardappel? Kan ook zeker, maar houd er rekening mee dat die iets zachter blijft en minder krokant wordt.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in