Cocktail O'Clock 4 x Makkelijke Cocktails

Cocktail O’Clock 4 x Makkelijke Cocktails

It’s a cocktail kind of summer! Regelmatig sta ik te shaken in de keuken en mijn drankenvoorraad heeft zich al aardig uitgebreid. Ik vind het leuk om zelf cocktails te maken en daarnaast lekker om te drinken. Een cocktail heeft iets speciaals, iets feestelijks en je kunt er eindeloos mee variëren. Al eerder plaatste ik het recept voor een frisse Hugo en de Balón 43 op mijn blog. Vandaag heb ik nog 4 andere makkelijke cocktails voor jullie. Ik hou van frisse drankjes en dat zijn ze allemaal.

Gin & Tonic is hét terrasdrankje van 2014, wil je het helemaal hipsterproof doen dan drink je het met Fevertree, dat is tonic 2.0, zonder kunstmatige rommel. Ook de Aperol Spritz is niet weg te denken uit het straatbeeld, deze Italiaanse cocktail is wat zoeter van smaak maar heeft een bitter randje. Het ideale zomerdrankje is Limoncello, ik maakte er een Limonsecco mee, met zoals de naam al doet vermoeden Prosecco, lekker fris. Om hem wat lichter te maken, voegde ik nog wat spa rood toe, maar dit hoeft natuurlijk niet. De laatste is een beetje een cheat recept, de Lemon Tea wodka blend van Belvedere zit al barstensvol smaak, aromatische thee, natuurlijke aroma’s en een vleugje honing, daar hoef je alleen maar ijsthee aan toe te voegen en dan ben je al klaar. Voor deze recepten heb je geen shaker nodig, enkel een roerstaafje en wat ijs.

Gin & Elderflower Tonic
cocktal gin tonic
Vul een groot glas met ijs. Voeg 30 ml Gin toe (Hendrick’s of een ander merk). Vul de Gin aan met 100 ml vlierbloesem tonic van Fevertree. Meng het door elkaar met een roerstaafje. Garneer de Gin Tonic met een takje munt, een partje limoen en 2 schijfjes komkommer.

Aperol Spritz
cocktail aperol spritz
Vul een groot sapglas met ijs. Giet ongeveer 60 ml prosecco in het glas. Voeg dan 40 ml Aperol en 20 ml spa rood toe. Meng het door elkaar met een roerstaafje. Garneer de Aperol spritz met 2 plakjes sinaasappel.

Limonsecco
cocktail limonsecco
Vul een groot wijnglas met ijs. Giet 30 ml Villa Massa limoncello in het glas. Vul het aan met ongeveer 60 ml Prosecco en 30 ml Spa rood. Meng het door elkaar met een roerstaafje. Garneer de Limonsecco met een partje citroen.

Belvedere Lemon Tea
cocktail lemon tea
Vul een groot glas met ijs. Voeg 30 ml Belvedere Lemon Tea wodka toe en 100 ml groene ijsthee. Meng het door elkaar met een roerstaafje. Garneer de Lemon Tea cocktail met 2 schijfjes citroen.

Deze 4 makkelijke cocktails maak je in een handomdraai klaar, welke is jouw favo?

Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Cocktail recepten Drankjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in