3 x Sundae ijsje
IJs is echt mijn guilty pleasure. Ik kan dit nooit weerstaan. En ik vind het ook allemaal lekker; Italiaans schepijs, softijs, Cornetto’s, Snickers icecream, ijstaart en ook een sundae ijsje vind ik heerlijk. Een sundae is een ijsje met toppings, vaak met een lekkere saus en slagroom. Vandaag deel ik 3 lekkere variaties met je; eentje met fruit, eentje met caramel en chocola en eentje met advocaat! Yum!
3 x sundae
Maar goed over naar de recepten. Ik heb een sundae voor jullie met frambozen, meringue en slagroom. Zo lekker! Eentje met chocolade, karamel en hazelnoot, oftewel een Snickers sundae. En een volwassen versie met advocaat en pure chocolade. Welke is jouw favoriet?
Snickers sundae
Ingrediënten voor 4 personen
1 ltr vanille ijs
125 gr pure chocolade
125 ml slagroom
90 gr pinda’s grof gehakt
10 el karamelsaus (kant en klaar of volgens dit recept)
Zo maak je het
Verhit de slagroom in een pannetje. Hak de chocolade fijn en doe dit in een kom. Giet de hete slagroom op de chocola en roer om totdat het gesmolten is.
Neem 4 mooie ijscoupes en verdeel een lepel karamelsaus over de bodem. Schep 3 bollen vanille ijs in het glas.
Verdeel daarover nog een lekker lepel karamelsaus. wat pinda’s en maak het af met een lepel chocoladesaus.
Sundae met advocaat en pure chocola
Ingrediënten voor 4 personen
1 ltr vanille roomijs
4 schijven verse ananas (mango is ook lekker)
125 ml slagroom + 1 el suiker
60 gr pure chocolade
4 roomboterkoekjes
60 ml advocaat
⠀
Zo maak je het⠀
Klop de slagroom met een el suiker stijf.
Snijd de ananas in stukjes. Doe een paar stukjes ananas in een glaasje.
Schep hier 2 bolletjes vanille roomijs op.
Voeg een scheutje advocaat toe.⠀
Maak de sundae af met een toef slagroom en wat gehakte pure chocolade en het verkruimelde koekje.
Frambozen meringue sundae
Ingrediënten voor 4 personen
1 ltr yoghurtijs
250 gr diepvriesframbozen
125 ml slagroom
2 el suiker
2 tl maïzena + 1 el water
Handje verse frambozen
6 meringue schuimpjes (recept)
⠀
Zo maak je het⠀
Doe de diepvries frambozen in een pannetje met een scheutje water en een el suiker. Laat het zachtjes tot een compote koken. Voeg na 5 minuten koken een papje toe van de maïzena en een el water. Roer door en breng nog even kort aan de kook. Laat dit vervolgens afkoelen.
Klop de slagroom met een el suiker stijf. Verkruimel de meringues.
Schep een bol yoghurt ijs in een glas. Verdeel hier een lepeltje van de frambozencompote overheen. Verdeel daarover een lepel slagroom, wat stukjes meringue en een paar verse frambozen.
Herhaal deze stappen totdat alle ingrediënten op zijn.
Serveer de sundae meteen.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in