Menu
kruidenboter-1.jpg

3 x kruidenboter

Kruidenboter, I love it! Ik ben dol op de traditionele kruidenboter met kruiden en heel veel knoflook. Maar ik vind het ook leuk om te variëren. Daarom bedacht ik drie soorten kruidenboter die je heel gemakkelijk zelf kunt maken. Ik kan zo een heel stokbrood met kruidenboter achter elkaar opeten. Ja hoor, dat vind ik geen probleem. Maar ik vind het ook lekker bij een stukje vlees of vis. De citroen tijm boter die ik heb gemaakt past bijvoorbeeld heel goed bij een stukje vis. En de chili boter past weer goed bij vlees. En ze zijn allemaal superlekker op een vers gesneden stukje stokbrood. Yum! Lekker als borrelhapje in het weekend, of bij de barbecue.

Kruidenboter maken

Zelf kruidenboter maken is super easy. Het enige wat je nodig hebt zijn diverse kruiden en een goede boter, zoals Lurpak. Lurpak wordt gemaakt van de beste verse room en zuursel (uit Deense melk). Dit zorgt voor een fris-romige smaak.  Superlekker! Ik kan daar echt van genieten. Als ik iets lekkers eet, dan moet het van goede kwaliteit zijn. En dat is met deze Deense roomboter het geval. Voor het gemak heb ik voor deze drie kruidenboters Lurpak Smeerbaar gebruikt. Dit is Deense roomboter waar alleen wat raapzaadolie aan toe is gevoegd. De zachte structuur zorgt er voor dat het meteen smeerbaar is uit de koelkast. Superhandig voor het maken van deze kruidenboter!

3 variaties

Ik heb nu drie kruidenboter variaties bedacht, maar er zijn natuurlijk nog veel meer smaken te bedenken. Denk bijvoorbeeld aan truffelboter of boter met zongedroogde tomaatjes.

Ingrediënten voor citroen tijm boter
125 gr ongezouten Lurpak Smeerbaar of gewone roomboter
Kneepje citroensap
Rasp van een halve citroen
1 teentje knoflook
Handje tijm
Snuf zout

Zo maak je het
Hak de knoflook en haal de blaadjes van de tijm. Rasp de schil van een halve citroen. Meng de boter met de knoflook, tijm, de citroenrasp en een kneepje citroensap. Voeg een snuf zout toe en meng door elkaar.

Ingrediënten voor basilicum boter
125 gr ongezouten Lurpak Smeerbaar
Handje basilicum
Kneepje citroensap
1 teentje knoflook
Snuf zout en peper

Zo maak je het
Hak de knoflook en basilicum fijn. Meng de boter met de knoflook, de basilicum en het citroensap. Voeg een snuf zout en peper toe en meng door elkaar.

Ingrediënten voor chili boter
125 gr ongezouten Lurpak Smeerbaar
1 el chili vlokken
Handje peterselie
1 teentje knoflook
Kneepje citroensap
Snuf zout

Zo maak je het
Hak de knoflook en peterselie fijn. Meng de boter met de knoflook, de peterselie, de chilivlokken en het citroensap. Voeg een snuf zout toe en meng door elkaar.  

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan