
3 x gourmetrecepten met vlees
Vorige week hebben we jullie gourmet inspiratie gegeven voor een vega gourmet. En vandaag delen we gourmetrecepten met vlees. Zelf vinden we een klassiek biefstukje of hamburgertje met saus heel fijn op de gourmet (tenminste als het van een goede slager komt). Maar het is nog leuker en lekkerder als je een beetje gaat variëren. Gourmetten anno nu zeg maar, zoals een taco pannetje, een gevulde varkenshaas of een kippannetje met chorizo. Ook leuk is om de gourmet helemaal in Aziatische stijl te maken. Welke lijkt jou het lekkerste?
Je zou het ook helemaal fancy kunnen doen en een gourmet diner kunnen organiseren. Dat je per gang uitserveert zeg maar. Eerst een gerechtje met vis, dan vega, dan vlees en ook een toetje bereid op het gourmetstel. Best een leuk idee toch?
Gevulde varkenshaas met brie

Ingrediënten voor 4 personen
1 varkenshaas
150 gr roombrie
100 gr spek
Verse salie
Peper en zout
Evt. kneepje honing
Olijfolie
Zo maak je het
Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en bestrooi ze met iets peper en zout.
Leg een plakje brie en een blaadjes salie op ieder stukje varkenshaas.
Rol een plakje spek om de varkenshaas heen.
Bak de gevulde varkenshaas rondom goudbruin in je gourmetpannetje in wat olijfolie.
Knijp er eventueel tot slot een klein beetje honing overheen.
Taco pannetje

Ingrediënten voor 4 personen
250 gr gehakt
0,5 ui
100 gr kidneybonen
100 gr maïs
Klein blikje tomatenpuree
50 gr tortilla chips
40 gr geraspte kaas
1 teentje knoflook
1 tl komijn
Chilipeper en zout
Lekker met
Guacamole
Zure room
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Meng dit samen met de tomatenpuree door het gehakt. Breng het gehakt op smaak met chilipeper en zout.
Spoel de kidneybonen en de maïs af en meng deze door het gehakt.
Bak het gehakt goudbruin in je gourmetpannetje. Verdeel er wat tortillachips over en een beetje geraspte kaas. Laat dit even smelten onder de grill.
Serveer het tacopannetje met guacamole en zure room.
Kip pannetje met chorizo en ananas

Ingrediënten voor 4 personen
2 kipfilets
100 gr chorizo
100 gr ananas
1 tl paprikapoeder
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Snijd de kipfilets in blokjes en breng deze op smaak met peper, zout en wat paprikapoeder.
Snijd de chorizo in halve plakjes. Voeg dit samen met de ananas bij de kip.
Bak alle ingrediënten in je gourmetpannetje rondom gaar in wat olijfolie.
Lekker met cocktailsaus.


De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookWas het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan