3 x gourmet bijgerechten

3 x gourmet bijgerechten

Vandaag delen we lekkere inspiratie voor gourmet bijgerechten die je ook in je pannetje klaar kunt maken. Je kan natuurlijk ook een grote schaal geroosterde aardappeltjes op tafel zetten, maar het is toch veel leuker om een aardappelster of courgettekoekje in je pannetje te maken? Omdat er bij gourmetten vaak veel vlees gegeten wordt hebben we deze gourmet bijgerechten lekker vega gehouden. Serveer er nog een lekkere frisse salade bij en misschien wat geroosterde groente. En dan kan je lekker genieten aan tafel.

Courgettekoekje

3 x gourmet bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen
1 courgette
100 gr ricotta
1 ei
Teentje knoflook
2 – 3 el bloem
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Rasp de courgette met een grove rasp. Knijp de courgette goed uit. Ik doe het vaak even in keukenpapier en knijp het dan uit.

Meng de ricotta met het ei, een gehakt teentje knoflook en wat peper en zout in een kom.

Voeg de courgette toe en roer om. Voeg de bloem toe. Het mengsel is goed als het er als een dik pannenkoekenbeslag uit ziet. Is het nog te nat, voeg dan een lepel extra bloem toe.

Verhit wat olijfolie in je pannetje. Verdeel een lepel beslag over je pannetje en bak het courgettekoekje aan weerszijden goudbruin.

Aardappelster

3 x gourmet bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr kruimige aardappelen
2 eieren
50 gr roomboter
40 gr geraspte kaas
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet af en laat ze even droog stomen.

Voeg de roomboter toe en stamp er een fijne puree van.

Roer de eieren en de geraspte kaas door de puree en breng het op smaak met peper en zout.

Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Verdeel de puree in een stervormpje met een lepel op de plaat en haal het vormpje voorzichtig los. Ga zo door totdat alle puree op is.

Bak ze in 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven op 180 graden. Laat ze afkoelen.

Je kan de aardappelsterren in je pannetje in wat olijfolie opwarmen.

Bruschetta met paddenstoelen

3 x gourmet bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen
1 stokbrood (mag iets oud zijn)
500 gr gemengde paddenstoelen
100 gr geitenkaas
Teentjes knoflook
Takje tijm
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Snijd het stokbrood in plakjes. Leg dit samen met een bakje met olijfolie en wat teentjes klaar op een bordje.

Maak de paddenstoelen schoon, snijd ze in stukken en bestrooi ze met wat peper, zout en verse tijm.

Besmeer een stokbroodje met wat olijfolie en wrijf het in met een teentje knoflook. Bak de bruschetta aan beide kanten goudbruin.

Bak vervolgens de paddenstoelen goudbruin in wat olijfolie. Voeg op het laatst de geitenkaas toe, zodat deze wat kan gaan smelten.

Verdeel het paddenstoelenmengsel over de bruschetta.

3 x gourmet bijgerechten
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Gourmet Snelle recepten Aardappel Brood en deeg Courgette Paddenstoelen Gezonde recepten Koolhydraatarme recepten Kerst Oud en nieuw Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Bijgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in