bruschetta met paddenstoelen

3 x gourmet bijgerechten

Vandaag delen we lekkere inspiratie voor gourmet bijgerechten die je ook in je pannetje klaar kunt maken. Je kan natuurlijk ook een grote schaal geroosterde aardappeltjes op tafel zetten, maar het is toch veel leuker om een aardappelster of courgettekoekje in je pannetje te maken? Omdat er bij gourmetten vaak veel vlees gegeten wordt hebben we deze gourmet bijgerechten lekker vega gehouden. Serveer er nog een lekkere frisse salade bij en misschien wat geroosterde groente. En dan kan je lekker genieten aan tafel.

Courgettekoekje

gourmet bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen
1 courgette
100 gr ricotta
1 ei
Teentje knoflook
2 – 3 el bloem
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Rasp de courgette met een grove rasp. Knijp de courgette goed uit. Ik doe het vaak even in keukenpapier en knijp het dan uit.

Meng de ricotta met het ei, een gehakt teentje knoflook en wat peper en zout in een kom.

Voeg de courgette toe en roer om. Voeg de bloem toe. Het mengsel is goed als het er als een dik pannenkoekenbeslag uit ziet. Is het nog te nat, voeg dan een lepel extra bloem toe.

Verhit wat olijfolie in je pannetje. Verdeel een lepel beslag over je pannetje en bak het courgettekoekje aan weerszijden goudbruin.

Aardappelster

aardappelsterren

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr kruimige aardappelen
2 eieren
50 gr roomboter
40 gr geraspte kaas
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet af en laat ze even droog stomen.

Voeg de roomboter toe en stamp er een fijne puree van.

Roer de eieren en de geraspte kaas door de puree en breng het op smaak met peper en zout.

Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Verdeel de puree in een stervormpje met een lepel op de plaat en haal het vormpje voorzichtig los. Ga zo door totdat alle puree op is.

Bak ze in 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven op 180 graden. Laat ze afkoelen.

Je kan de aardappelsterren in je pannetje in wat olijfolie opwarmen.

Bruschetta met paddenstoelen

bruschetta met paddenstoelen

Ingrediënten voor 4 personen
1 stokbrood (mag iets oud zijn)
500 gr gemengde paddenstoelen
100 gr geitenkaas
Teentjes knoflook
Takje tijm
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Snijd het stokbrood in plakjes. Leg dit samen met een bakje met olijfolie en wat teentjes klaar op een bordje.

Maak de paddenstoelen schoon, snijd ze in stukken en bestrooi ze met wat peper, zout en verse tijm.

Besmeer een stokbroodje met wat olijfolie en wrijf het in met een teentje knoflook. Bak de bruschetta aan beide kanten goudbruin.

Bak vervolgens de paddenstoelen goudbruin in wat olijfolie. Voeg op het laatst de geitenkaas toe, zodat deze wat kan gaan smelten.

Verdeel het paddenstoelenmengsel over de bruschetta.

gourmet bijgerechten
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in