Pompoen recepten

Tijd voor pompoen praat! Bekend als typische najaarsgroente die in de Nederlandse huiskamers regelmatig op het bord verschijnt. Met de seizoenen mee-eten is iets wat vroeger niet anders gebeurde. Een wijsheid van Moeder Aarde die we met de tijd uit het oog zijn verloren, want ja ‘alles kan toch van heinde en verre tegenwoordig worden ingevlogen?’ Is waar, alleen vriendelijk voor het klimaat is het niet. En niet nodig. Daarom een boel pompoen recepten waarmee je de geuren, kleuren en smaken van het najaar in huis haalt. Eet smakelijk!

Traybake met kip en pompoen

Lees meer overTraybake met kip en pompoen

Bastilla met kip

Lees meer overBastilla met kip

Pompoentaart met abrikozen

Lees meer overPompoentaart met abrikozen

Pompoen stamppot met paddenstoelen

Lees meer overPompoen stamppot met paddenstoelen

Pompoen uit de oven

Lees meer overPompoen uit de oven

Pompoen wortelsoep

Lees meer overPompoen wortelsoep

Pittige pompoensoep

Lees meer overPittige pompoensoep

Herfstsalade met pompoen

Lees meer overHerfstsalade met pompoen

Pompoen hasselback met spek en salie

Lees meer overPompoen hasselback met spek en salie

Risotto met pompoen

Lees meer overRisotto met pompoen

Chili con carne met pompoen

Lees meer overChili con carne met pompoen

How To: Zelf pompoenpitten roosteren

Lees meer overHow To: Zelf pompoenpitten roosteren

Pasta met pompoen en noten pangrattato

Lees meer overPasta met pompoen en noten pangrattato

Havermout met pompoen

Lees meer overHavermout met pompoen

Pompoenspread met feta

Lees meer overPompoenspread met feta

Pompoencake met cheesecake vulling

Lees meer overPompoencake met cheesecake vulling

Pasta ovenschotel met pompoen en spinazie

Lees meer overPasta ovenschotel met pompoen en spinazie

Hartige en zoete pompoen recepten

Pompoen hoort door de nootachtige, lichtzoete smaak en zachte vruchtvlees in de categorie ‘gezinsvriendelijk’ thuis. Deze veelzijdige vitaminebonk kan zowel voor hartige als zoete maaltijden worden gebruikt. Zelf zijn we altijd wel voor pompoen uit de oven en pompoen stamppot te porren, maar ook deze pompoen risotto, pittige pompoensoep en pompoen pasta zijn graag geziene gangmakers. Net even wat anders zonder je per se heel lang in de keuken te hoeven verstoppen? Neem deze pompoenhasselback. Naam en faam in Amerika gemaakt, maar eigenlijk iets Zweeds. En we lieten het al vallen, pompoen doet het ook uitstekend in zoetwaar. In het bijzonder de flespompoen. Zodra er zich een goed excuus voordoet, gaat deze pompoentaart of pompoencake met cheesecake vulling de oven in. Nooit genoeg van pompoen? Start de dag dan eens met deze havermout met pompoen of pompoen-kokospannenkoekjes. Jong en oud is er dol op.

Pompoen snijden

Toegegeven, pompoen snijden kan – zeker met de groene pompoen, de hokkaido pompoen – een hels karwei zijn. Maak van ‘kan’ maar ‘kon’, want die vlieger gaat mooi niet op als je de fraaie flespompoen gebruikt. Deze soort is net iets makkelijker te schillen te snijden vergeleken met de andere pompoen soorten. Over dat schillen nog wel een opmerking, want het is dus geen must bij de flespompoen. Tijdens het bereiden wordt die namelijk zachter en zachter. Heel lekker en extra vitamines voor jou aangezien in de schil veel gezonde voedingsstoffen zitten. En mocht je er als een berg tegenop hikken om de pompoen te snijden, dan kan je altijd nog vallen voor de blokjes pompoen uit het koelschap bij de supermarkt. Iets met ‘gemak’ en ‘de mens dienen.’

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in