Hartige en zoete pompoen recepten
Pompoen hoort door de nootachtige, lichtzoete smaak en zachte vruchtvlees in de categorie ‘gezinsvriendelijk’ thuis. Deze veelzijdige vitaminebonk kan zowel voor hartige als zoete maaltijden worden gebruikt. Zelf zijn we altijd wel voor pompoen uit de oven en pompoen stamppot te porren, maar ook deze pompoen risotto, pittige pompoensoep en pompoen pasta zijn graag geziene gangmakers. Net even wat anders zonder je per se heel lang in de keuken te hoeven verstoppen? Neem deze pompoenhasselback. Naam en faam in Amerika gemaakt, maar eigenlijk iets Zweeds. En we lieten het al vallen, pompoen doet het ook uitstekend in zoetwaar. In het bijzonder de flespompoen. Zodra er zich een goed excuus voordoet, gaat deze pompoentaart of pompoencake met cheesecake vulling de oven in. Nooit genoeg van pompoen? Start de dag dan eens met deze havermout met pompoen of pompoen-kokospannenkoekjes. Jong en oud is er dol op.
Pompoen snijden
Toegegeven, pompoen snijden kan – zeker met de groene pompoen, de hokkaido pompoen – een hels karwei zijn. Maak van ‘kan’ maar ‘kon’, want die vlieger gaat mooi niet op als je de fraaie flespompoen gebruikt. Deze soort is net iets makkelijker te schillen te snijden vergeleken met de andere pompoen soorten. Over dat schillen nog wel een opmerking, want het is dus geen must bij de flespompoen. Tijdens het bereiden wordt die namelijk zachter en zachter. Heel lekker en extra vitamines voor jou aangezien in de schil veel gezonde voedingsstoffen zitten. En mocht je er als een berg tegenop hikken om de pompoen te snijden, dan kan je altijd nog vallen voor de blokjes pompoen uit het koelschap bij de supermarkt. Iets met ‘gemak’ en ‘de mens dienen.’