Overheerlijke ovengerechten

 

Ovengerechten. Opscheppers kan je ovengerechten niet noemen, maar man o man wat blijf je ervan opscheppen. Weet dat ze het zelf nooit niet van de daken zullen schreeuwen, daarom doen wij het graag voor ze. Want als iets goed is, is het goed. Denkend aan ovengerechten, dan popt er van alles op:  van pizza tot plaattaart via lasagne door naar kip uit de oven, quiche en havermout uit de oven. Linksom of rechtsom, aan ovengerechten geen gebrek. Wat wil je ook als de thuischef alleen het voorwerk hoeft te doen en het daarna de oven in kan. *Piep*, potdikke wat staan die ovengerechten toch gezellig zo midden op de eettafel. Om daarna en publique op te kunnen scheppen. Tweede ronde opscheppen plus uitlepelen is toegestaan! Bij de definitie van comfort food kan je deze oven…uh overheerlijke ovengerechten plakken. Hoppatee, de oven in ermee!

Madeleines met koffie

Lees meer overMadeleines met koffie

Cobbler met blauwe bessen

Lees meer overCobbler met blauwe bessen

Bloemkool ovenschotel met gehakt

Lees meer overBloemkool ovenschotel met gehakt

Pithivier met doperwten

Lees meer overPithivier met doperwten

Groene asperges uit de oven

Lees meer overGroene asperges uit de oven

Oranjekoek

Lees meer overOranjekoek

Plaattaart met zoete aardappel

Lees meer overPlaattaart met zoete aardappel

Gnocchi Traybake

Lees meer overGnocchi Traybake

Wentelteefjes ovenschotel

Lees meer overWentelteefjes ovenschotel

Hartig bladerdeeghapje met courgette

Lees meer overHartig bladerdeeghapje met courgette

Citroen maanzaad taart

Lees meer overCitroen maanzaad taart

Gnocchi met prei en kaassaus

Lees meer overGnocchi met prei en kaassaus

Breekbrood met kaas en uien

Lees meer overBreekbrood met kaas en uien

Traybake met kip en pompoen

Lees meer overTraybake met kip en pompoen

M&M taart

Lees meer overM&M taart

Vegetarisch bladerdeeghapje

Lees meer overVegetarisch bladerdeeghapje

Kletskoppen met kaneel

Lees meer overKletskoppen met kaneel

Kip met rijst uit de oven

Lees meer overKip met rijst uit de oven

Populaire ovengerechten

Vraag het wat voorbijgangers op straat en je zal horen dat vaak de assistentie van ovengerechten wordt ingeschakeld als er meer man over de vloer komt. Is veel voor te zeggen. Ovengerechten, waaronder de ovenschotels, zijn maaltijden die al op de dag zelf van tevoren kunnen worden voorbereid. Betekent dus dat je ’s avonds gezellig bij het gezelschap kan blijven zitten en je niet om de haverklap je in de keuken hoeft terug te trekken. Omdat er nogal wat te kiezen valt, hebben we een kleine selectie gemaakt. Graag gedaan!

Ovenschotel recepten

Zodra de zin in ovengerechten stijgt, pakken we altijd dit lijstje van 7 ovenschotel recepten erbij. Dat is een tip! Dat is de wereld afreizen vanuit de eigen Hollandse keuken. Horen we ‘Hollands?’ De ovenschotel recepten met een Nederlands accent scoren punten: zuurkool ovenschotel met spek, de hutspot ovenschotel en omdat we de pieper hebben toegeëigend ook een aardappel uit de oven recept. Oké, kip uit de oven doen we er ook bij. Dat het verder een open deur is dat verder de Italiaanse ovenschotel recepten keer op keer weer veel vrienden maken, mag geen verrassing zijn. Wat wil je ook als je ‘gnocchi ovenschotel’ of ‘macaroni ovenschotel’ heet.

Is vlees anno nu zo overrated en mag het vegetarisch? Tuurlijk. Zat groenten ovenschotels te maken: de groentelasagne en deze groente quiche met geitenkaas. Omdat ze zichzelf verkopen, houden we het hierbij.

Ovengerechten vragen om toetje. Alleen welke naam dan hartelijk te onthalen? Pak aan, deze dessert recepten. De één uit de oven, de ander zonder oven. Beoordeel zelf!

 

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in