Oud & nieuw taart

Oud en Nieuw taart

Oud en Nieuw is hét moment voor een beetje extra glans en glamour, en wat past daar beter bij dan een zelfgemaakte Oud en Nieuw taart? Deze taart is de perfecte manier om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden.

De ultieme Oud en Nieuw taart

De basis van deze taart is een luchtig biscuit, met de frisse smaak van citroen. Het geheim van een perfect biscuit? Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Dit zorgt voor een heerlijk luchtige textuur. De champagne botercrème voegt een luxueuze touch toe en maakt de taart helemaal af.

Het leuke aan deze taart is dat je hem helemaal kunt versieren naar jouw smaak. Glitters, sterretjes, kleurrijke sprinkles – alles kan en mag. Dus haal je bakspullen uit de kast en ga aan de slag. Met deze taart wordt jouw Oud en Nieuw feest gegarandeerd een succes!

Oud & nieuw taart
Oud & nieuw taart
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten

  • 140 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl maizena
  • 5 eieren (maat M)
  • 600 gr boter
  • 500 gr mascarpone
  • 140 + 50 suiker
  • 240 gr poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2-3 citroenen
  • 3 el champagne
  • versiering, bv. witte chocoladerotsjes, witte bonbonbloc, witte chocolade ballen, goudkleurige sprinkles en sterretjes (geschikt voor in huis)

Materiaal

  • 2 springvormen 20 cm

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch) of 160 graden (hetelucht).

    Vet 2 springvormen van 20 cm in en bekleed de bodems met bakpapier. Heb je maar 1 spingvorm? Bak dan eerst het ene biscuit en daarna het andere.

  2. Begin met het maken van het biscuitbeslag. Mix de eieren, 140 gram suiker, citroenrasp en vanillesuiker in 8 minuten schuimig en luchtig. Zeef de bloem en maïzena en voeg toe aan het mengsel. Spatel dit voorzichtig door het mengsel heen. Verdeel over de ingevette bakvormen. Bak het biscuit 30 minuten op 180 graden. Laat het biscuit een paar minuutjes afkoelen in de vorm voordat je hem op een rooster stort.

    Tip: Biscuit maken is niet moeilijk, maar het is belangrijk dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Wanneer je koude eieren eerst 5 minuten in handwarm water legt, zal je biscuit zeker lukken.

  3. Maak de suikersiroop door 60 gram suiker en 60 ml water in een pan op te lossen en daar 2 eetlepels citroensap door te roeren. Zet tot gebruik apart.

  4. Maak de champagne-botercrème. Mix de boter en poedersuiker romig. Roer de mascarpone los, voeg dit toe en klop door het mengsel. Als laatst voeg je 3 eetlepels champagne toe, doe dit beetje voor beetje. Mix daarna tot de champagne volledig is opgenomen.

    Tip: Ook bij het maken van botercrème moeten alle ingrediënten dezelfde temperatuur hebben, anders gaat je botercrème schiften. Is dit toch gebeurd? Geen paniek, zet de kom op een pan met een laagje water, verwarm de botercrème een klein beetje. En klop daarna met een mixer opnieuw goed door. Herhaal eventueel als dat nodig is.

  5. Snijd de biscuit horizontaal door de helft. Nu heb je 4 lagen. Bestrijk de lagen met de citroensiroop. Bestrijk 1 laag met de botercrème, leg de volgende biscuitlaag er op en bestrijk opnieuw met botercrème. Maak zo 4 lagen. Bestrijk de bovenste laag met wat extra botercrème, en bestrijk de zijkanten met een dun laagje botercrème.

  6. Versier tot slot met je favoriete toppings. Denk aan: stukje witte bonbonbloc, witte chocoladerotsjes, witte chocoladeballen, goud kleurige glitters en sprinkles. Steek bij het serveren er een paar sterretjes in (die geschikt zijn voor binnen) en steek ze voorzichtig aan!

Oud & nieuw taart
Oud & nieuw taart

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (14 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

High tea Taart recepten Chocolade Notenvrije recepten Oud en nieuw Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in