Lekkere lente recepten

Lente in de bol = lente op het bord. Het jaargetij van de vrolijke kost. Met de seizoenen mee-eten is iets wat vroeger niet anders gebeurde. Een wijsheid van Moeder Aarde die we met de tijd uit het oog zijn verloren, want ja ‘alles kan toch van heinde en verre tegenwoordig worden ingevlogen?’ Is waar, alleen vriendelijk voor het klimaat is het niet. En niet nodig. Vandaar focus op lente recepten en hun seizoens groente. Aan de volgende lenterecepten hoeven niet veel woorden vuil te worden maken. Garantie: de lente hangt met deze lekkere lentekiekjes in de lucht. Driewerf hoera!

Kip Stifado met orzo

Lees meer overKip Stifado met orzo

Eggs benedict

Lees meer overEggs benedict
Onze favoriet
Tomaten couscous Favoriet

Tomatencouscous met feta

Lees meer overTomatencouscous met feta

Eggs Norwegian

Lees meer overEggs Norwegian

Eenpans lasagne

Lees meer overEenpans lasagne

Pandan cake

Lees meer overPandan cake
Onze favoriet
Griekse kofta Favoriet

Griekse kofta met spinazie en feta

Lees meer overGriekse kofta met spinazie en feta

Kip baharat met parelcouscous

Lees meer overKip baharat met parelcouscous

Bretonse appeltaart met spijs

Lees meer overBretonse appeltaart met spijs
Onze favoriet
Jackfruit burger Favoriet

Jackfruit burger

Lees meer overJackfruit burger

Fruit crumble repen

Lees meer overFruit crumble repen
Onze favoriet
Pasta pesto uit de oven Favoriet

Pasta pesto uit de oven

Lees meer overPasta pesto uit de oven
Onze favoriet
Brownie met marshmallows Favoriet

S'mores brownies

Lees meer overS'mores brownies

Pasta met chorizo

Lees meer overPasta met chorizo

Italiaans groentebrood

Lees meer overItaliaans groentebrood

Rode currysoep

Lees meer overRode currysoep
Onze favoriet
Italiaanse ovenschotel Favoriet

Italiaanse ovenschotel met pasta

Lees meer overItaliaanse ovenschotel met pasta

Seizoens groente: witte asperges tot rode bieten

Proef, ruik, zie het voorjaar. Hoe? Door te vallen voor lenterecepten vol seizoens groente. Oppertopper der lente groenten is ongetwijfeld de witte asperge. Het witte goud. Daarom tijd voor aspergepraat. Verbazen zal het niet dat veel lenterecepten met deze seizoens groente aan de haal gaan. Van april tot en met eind juni zijn de witte goudstaven er weer. Het witte goud waar zoveel mee te variëren valt. Klassiek lentegerecht krijg je als je asperges met ei en ham maakt. En ook deze plaattaart met witte asperges slaan we niet af.

Een andere seizoenskampioen van het lentemenu is de rode biet. Bij de (groente)boer en supermarkt zijn ze met velen. En dat is maar goed ook, want ze worden met het jaar gewilder simpelweg, omdat er zoveel mee te maken valt. We noemen bietenspread, bietenburger, bietensoep. Mag het nog een ‘bietje’ meer seizoens groente zijn? Onze bieten recepten schuiven dolgraag aan.

Nog niet besproken, wel een lente gerecht van de bovenste plank: de lente salade. Vind hier wat van die groene gangmakers. En ook deze ovengerechten haken in de lente graag aan. Aan taaaafel!

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in