Lekkere lenterecepten

 

Lente in de bol = lente op het bord. Het jaargetij van de vrolijke kost. Met de seizoenen mee-eten is iets wat vroeger niet anders gebeurde. Een wijsheid van Moeder Aarde die we met de tijd uit het oog zijn verloren, want ja ‘alles kan toch van heinde en verre tegenwoordig worden ingevlogen?’ Is waar, alleen vriendelijk voor het klimaat is het niet. En niet nodig. Vandaar focus op lenterecepten en hun seizoens groente. Aan de volgende lenterecepten hoeven niet veel woorden vuil te worden maken. Garantie: de lente hangt met de lekkere lentekiekjes in de lucht. Driewerf hoera!

Fried rice recept met ei

Lees meer overFried rice recept met ei

Madeleines met koffie

Lees meer overMadeleines met koffie

Cobbler met blauwe bessen

Lees meer overCobbler met blauwe bessen

Risotto met chorizo

Lees meer overRisotto met chorizo

Asperges met zalm en spinazie stamp

Lees meer overAsperges met zalm en spinazie stamp

Bloemkool ovenschotel met gehakt

Lees meer overBloemkool ovenschotel met gehakt

Pithivier met doperwten

Lees meer overPithivier met doperwten

Groene asperges uit de oven

Lees meer overGroene asperges uit de oven

Butter Chicken

Lees meer overButter Chicken

Vietnamese sla wraps met biefstuk

Lees meer overVietnamese sla wraps met biefstuk

Oranjekoek

Lees meer overOranjekoek

Plaattaart met zoete aardappel

Lees meer overPlaattaart met zoete aardappel

Banh mi sandwich

Lees meer overBanh mi sandwich

Nobake frambozen cheesecake

Lees meer overNobake frambozen cheesecake

Gnocchi Traybake

Lees meer overGnocchi Traybake

Salade met gegrilde groene asperges ‎

Lees meer overSalade met gegrilde groene asperges ‎

Boerenomelet met pesto

Lees meer overBoerenomelet met pesto

Seizoensgroente: witte asperges tot rode bieten

Proef, ruik, zie het voorjaar. Hoe? Door te vallen voor lenterecepten vol seizoensgroente. Oppertopper der lente groenten is ongetwijfeld de witte asperge. Het witte goud. Daarom tijd voor aspergepraat. Verbazen zal het niet dat veel lenterecepten met deze seizoens groente aan de haal gaan. Van april tot en met eind juni zijn de witte goudstaven er weer. Het witte goud waar zoveel mee te variëren valt. Klassiek lentegerecht krijg je als je asperges met ei en ham maakt. En ook deze plaattaart met witte asperges slaan we het niet af.

Een andere seizoenskampioen van het lentemenu is de rode biet. Bij de (groente)boer en supermarkt zijn ze met velen. En dat is maar goed ook, want ze worden met het jaar gewilder simpelweg, omdat er zoveel mee te maken valt: bietenspread, bietenburger, bietensoep. Mag het nog een ‘bietje’ meer seizoens groente zijn? Onze bieten recepten schuiven dolgraag aan.

Nog niet besproken, wel een lente gerecht van de bovenste plank is de lente salade. Vind hier wat van die groene gangmakers. En ook de ovengerechten haken in de lente graag aan. Aan taaaafel!

 

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in