Lekker lactosevrij eten

 

Koemelk allergie. Intolerantie voor lactose, vegan of gewoon minderen met lactose. Lactosevrij, er wordt veel in de wandelgangen over gesproken. En nu ook hier op het UPKse. Wat lactose is? Het is een suiker dat in melk(producten) voorkomt en waar niet ieders buik (of hart) even blij van wordt. Of dat voor veel gehannes in de keuken zorgt? Hoeft niet hoor, genoeg recepten die lactosevrij te maken zijn of van nature geen melk met een ‘boeh’ bevatten. Lekkers zonder lactose. Deze lactosevrije recepten staan vooraan in de rij voor lactosevrij eten.

Fried rice recept met ei

Lees meer overFried rice recept met ei

Groene asperges uit de oven

Lees meer overGroene asperges uit de oven

Vietnamese sla wraps met biefstuk

Lees meer overVietnamese sla wraps met biefstuk

Noedels met crispy tofu

Lees meer overNoedels met crispy tofu

Vegetarisch bladerdeeghapje

Lees meer overVegetarisch bladerdeeghapje

Kip met rijst uit de oven

Lees meer overKip met rijst uit de oven

Grissini met venkelzaad

Lees meer overGrissini met venkelzaad

Hete kip met koolsalade

Lees meer overHete kip met koolsalade

Groente tajine met zoete aardappel

Lees meer overGroente tajine met zoete aardappel

Rode kool met appel

Lees meer overRode kool met appel

Ovenschotel met kip en aardappelen

Lees meer overOvenschotel met kip en aardappelen

Gevulde pastaschelpen met gehakt

Lees meer overGevulde pastaschelpen met gehakt

Espresso martini

Lees meer overEspresso martini

Gevulde kip met gehakt

Lees meer overGevulde kip met gehakt

Zalm met kruiden

Lees meer overZalm met kruiden

Vlaams stoofvlees met bier

Lees meer overVlaams stoofvlees met bier

Wat is lactosevrij eten?

Eén snelle blik op de ingrediëntenlijst van een normale huis-tuin-en-keuken kaas, koek of kwark en lactose (want inclusief melkproducten) is wat de klok slaat. Daar ga je. Hey 2022! Hey lactosevrij, kom erbij. De lactosevrije recepten liegen er tegenwoordig niet om, blij mee. Wat hen kwalificeert tot ‘lactosevrij’ is het feit dat er nul komma nul lactose, oftewel melksuiker in zit. Kan iedereen met een koemelk allergie, intolerantie of vegan dieet mee uit de voeten.

Lactosevrije recepten: koemelkvrij eten

Voor lactosevrij eten mag het dan net een tandje harder werken zijn dan hun met melkige medegerechten, lactosevrije recepten doen echt niet onder van de melkmeute. Is te verklaren. Uit veel lactosevrij eten wordt alleen de lactose gehaald, verder verandert er weinig. Alleen de naam verandert: lactosevrije melk, yoghurt, slagroom, (room)boter, kwark, kaas. Elke soort is lactosevrij in de supermarkt te krijgen. Dat is mooi, want daarmee kunnen er zat zoete en hartige lactosevrije recepten worden gemaakt. Lactosevrij gebak en koekjes

Lactosevrij is niet standaard vegan, vegan is wel altijd lactosevrij. Dat zit zo. Vegan producten zijn 100% plantaardig, 0% dierlijke ingrediënten. Koe-, geiten- en schapenmelk is dierlijk en dus voelt het zich niet senang in een vegan voedingspatroon. In de speurtocht naar lactosevrij eten kan het daarom helpen om het zoekgebied met vegan recepten uit te breiden. De producten die lactosevrij kunnen zijn door de hulp van haver, soja, amandel, kokos en meer van zulks in te zetten. Daar kan je dus ook altijd aankloppen als je zoekt naar koemelkvrij a.k.a. lactosevrij eten.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in