Kerstrecepten met vis

Vis is altijd een fijne afwisseling in het kerstmenu. Vaak wordt gedacht dat vis bereiden ingewikkeld is, maar het tegendeel is waar. Daarom is een visgerecht ook heel geschikt voor het kerstdiner. Het is vaak makkelijk om te maken en de bereidingstijd is meestal kort. Helemaal als je rauwe vis serveert. Hier vind je al onze visrecepten die geschikt zijn voor het kerstdiner. Van lekkere kerst voorgerechten met vis tot feestelijke hoofdgerechten. Wil je nog meer inspiratie? Bekijk dan al onze visrecepten. 

Pasteitje zalmragout

Lees meer overPasteitje zalmragout

Gemarineerde zalm met biet

Lees meer overGemarineerde zalm met biet

Salade met gerookte zalm

Lees meer overSalade met gerookte zalm

Kabeljauw uit de oven

Lees meer overKabeljauw uit de oven

Garnalen kroketjes met citroen-mayo

Lees meer overGarnalen kroketjes met citroen-mayo

Sandwich taart met zalm

Lees meer overSandwich taart met zalm

Vispastei

Lees meer overVispastei

3x makkelijke kersthapjes

Lees meer over3x makkelijke kersthapjes

Zalmbonbons

Lees meer overZalmbonbons

Fruits de mer

Lees meer overFruits de mer

Groene asperges uit de oven

Lees meer overGroene asperges uit de oven

Brunchplank tips

Lees meer overBrunchplank tips

Zalm met kruiden

Lees meer overZalm met kruiden

Japanse plaattaart met tonijn

Lees meer overJapanse plaattaart met tonijn

Bouillabaisse met garnalen

Lees meer overBouillabaisse met garnalen

Zalm bakken op de huid

Lees meer overZalm bakken op de huid

Gevulde courgette met zalm en avocado

Lees meer overGevulde courgette met zalm en avocado

Kerst voorgerechten vis – inspiratie

Vis is heel geschikt als voorgerecht bij het kerstdiner. Vis is lekker licht en goed verteerbaar. En dat is fijn, want meestal bestaat een kerstdiner uit meerdere gangen en zo zit je niet na het voorgerecht al vol. Wij hebben heel veel lekkere, kerst voorgerechten met vis voor je klaar staan. Wil je uitpakken? Dan is dit fruits de mer plateau een aanrader. Groots resultaat, maar enorm eenvoudig om te maken. Deze tonijn tataki is ook erg geschikt als kerst voorgerecht. Liever iets anders? Gravad lax is ook lekker en makkelijk om te maken. En een klassieker mag natuurlijk niet ontbreken, de garnalen cocktail.

Kerst hoofdgerecht vis – inspiratie

Vis als hoofdgerecht bij het kerstdiner? Goed idee! Vis is namelijk heel eenvoudig te bereiden en zo kom je stressvrij de kerst door. Je steelt de show als je een hele vis serveert, zoals deze zalm met kruiden. Ziet er enorm feestelijk uit, maar zet je gewoon binnen 30 minuten op tafel. Over zalm gesproken, deze zalm en croûte doet het ook altijd goed als kerst hoofdgerecht. Ook leuk, gourmetten met vis. Simpel, snel en leuk voor iedereen. Even heel wat anders? Maak dan deze bouillabaisse met garnalen.

Populaire visrecepten kerst

Vis is soms nog het ondergeschoven kindje bij het kerstdiner. Maar toch zijn er een paar klassieke visrecepten die vaak met kerst geserveerd worden. En dat snappen wel wel, want vis bereiden is supermakkelijk én feestelijk! De garnalencocktail is zo’n klassieker, maar ook zalmrolletjes, zalmtartaar, tonijntartaar en gravad lax zie je vaak terug in het kerstmenu. Wil je meer luxe? Dan zijn oesters of coquilles altijd een goed idee. Kortom als je zoekt naar kerstrecepten met vis, vind je hier voldoende inspiratie.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in