saar Haarlem

Hotspot: Saar Haarlem

Ik blijf het leuk vinden om nieuwe plekken in Haarlem te ontdekken. Onlangs was ik bij SAAR op de Wagenweg en dit is de ideale plek om naartoe te gaan met kinderen. Tegenwoordig is dat wel iets waar ik rekening mee houd natuurlijk. Saar wilde echt het huiskamer gevoel creëren en wat mij betreft is dat goed gelukt. Er zijn veel banken, veel planten, een kinderspeelhoek en het eten is een beetje zoals je het thuis ook maakt. Wat mij betreft een aanrader dus.

Bij Saar voelden we ons meteen thuis met Merlijn. Er is een speelhoek en er zijn kinderstoelen aanwezig en dat is wel zo fijn. Op het menu vind je ook voldoende kidsproof opties zoals snackgroentes.

Pauline

Kidsproof

Wij houden ervan om met Merlijn buiten de deur te lunchen. Hij vindt het zelf ook heel leuk. vaak zit hij de hele tijd achterstevoren in de stoel mensen te kijken. Ik vind het dan wel fijn om om plekken te komen waar het niet erg is als je kind even boos wordt, iets te hard gilt of op ontdekkingstocht wil. Dat soort dingen gebeuren nu eenmaal en hoewel ik daar natuurlijk wel heel erg op let (vond het zelf ook nooit fijn als kinderen langs mijn tafel renden of heel hard schreeuwden) kan dat wel eens gebeuren. Bij Saar voelden we ons meteen thuis met Merlijn. Er is een speelhoek en er zijn kinderstoelen aanwezig en dat is wel zo fijn. Op het menu vind je ook voldoende kidsproof opties zoals snackgroentes, een bakjes fruit, een croissant, een tosti, of een gewone boterham met jam. Dat vind ik echt een pre. Er zijn nog steeds heel veel plekken waar ze niet zoiets op de kaart hebben. Daar zit je kleine dan met een broodje gerookte zalm of carpaccio haha.

saar Haarlem
saar Haarlem

Koffie, ontbijt en lunch

Bij Saar kan je terecht voor koffie (lekkere koffie), ontbijt en lunch. Op het menu vind je geen ingewikkelde dingen. Maar wel lekkere dingen zoals een croissantje of yoghurt met granola voor het ontbijt en diverse broodjes met hummus, een doperwtenspread, oude kaas, carpaccio en soepen en tosti’s voor de lunch. Ik vind de kaart wel creatief, er zitten leuke combinaties tussen. De prijs vind ik ook prima in orde, je betaalt gemiddeld €7,00 voor een broodje en €3,00 voor een cappuccino. Voor Haarlemse begrippen, heel normaal.

Maurits had een broodje met gegrilde groente en hummus en ik had zelf een broodje met gerookte kip en avocado. De smaak was lekker (goede kwaliteit broodjes ook) ook al waren ze de rucola helaas vergeten. De opmaak kan nog wel wat verfijning gebruiken. Het is nu echt zoals je het thuis maakt. Op zich niet erg, maar ik ben natuurlijk zelf ook gewend om mijn gerechten mooi op te maken dus hier kan nog wat extra aandacht aan besteed worden. Qua drinken kan je kiezen uit diverse verse sappen en smoothies, huisgemaakte ijsthee en lekkere koffie en thee. Echt heel fijn. En bij de thee hebben ze heerlijk bananabread en huisgemaakte taarten.

kidsproof hotspot haarlem
kidsproof hotspot haarlem

Kom ik terug?

Kortom ik kom zeker nog eens terug. Ik heb altijd al meer van low profile concepten gehouden. Plekken waar je gewoon lekker wat kunt eten en waar je je thuis voelt. Saar is er zo eentje. En die verfijning, die komt wel, ze zijn immers nog niet zo lang open. Momenteel zijn ze alleen nog doordeweeks open, houd daar rekening mee als je hier naartoe wilt.

saar haarlem
saar Haarlem

Hotspot
SAAR Haarlem

Adres
Wagenweg 3, Haarlem

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 8.00 tot 16.00 uur
In het weekend gesloten

Meer informatie
SAAR

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in