Menu

Hotspot Noble Tree Café Zandvoort

Als ik naar Zandvoort ga, ga ik bijna altijd naar het strand. Daar zijn zoveel leuke plekken te ontdekken. Ieder jaar komen er weer nieuwe strandtenten bij en er zijn er ook steeds meer die in de winter blijven staan. Zo leuk! Maar Zandvoort heeft meer te bieden. In het centrum vind je het Noble Tree Café een superleuke plekje waar ik graag kom. Niet zo gek ook want het is van dezelfde eigenaren als mijn favo Haarlemse restaurant Diga.

Het interieur

Noble Tree is de naam van een Arabica boom, destijds verzonnen door de koning van Frankrijk.  Dus niet wat ik zelf dacht, de naam van de enorme boom die je in het midden van de zaak vindt.  Deze eyecather geeft de zaak wel veel jeu. Maar de marmeren tafeltjes met de zwarte bistrostoeltjes zijn ook lekker instaproof. En bij mooi weer kan je plaatsnemen op het grote terras. Heerlijk genieten van lekker eten en mensen kijken.

Goede koffie

Het healthy food café is ontstaan vanuit hun eigen koffiemerk Noble Tree coffee. Een van de eigenaren is Barista en is destijds zelf begonnen met het importeren van bonen. De bonen (uit Sumatra, Java en Colombia) worden zelf geroast. En dat het met die koffie wel goed zit, proef je. Je kan kiezen voor een cappuccino (ook met soja of havermelk), een cortado, een flat white, een lungo, latte of een iced coffee met caramel. Ze hebben het allemaal. En je krijgt er ook nog een klein stukje zelfgebakken brownie bij. Dubbele win dus.

En het eten dan?

De koffie is één maar het eten is ook belangrijk. En ook dat stelt niet teleur. Op het menu vind je lekkere gezonde ontbijtjes zoals een açai bowl of een blue ocean bowl, een verwenontbijt met een croissantje of pannenkoeken en voor de stevige trek zijn er scrambled eggs. Daarnaast kan je kiezen uit club sandwiches, broodjes met mashed avocado (die overigens niet geprakt was) of juist een lichte poke bowl of een salade met burrata. Erbij drink je een huisgeperst groentesapje, een verse gember-citroenthee of een lekkere smoothie.  En wil je iets lekkers bij de koffie, dan kan dat ook ook. In de vitrine zag ik red velvet cake liggen en ook bananabread.

Ik proefde al eerder een broodje geitenkaas die was heerlijk en de gepocheerde eieren met hollandaisesaus en gerookte zalm smaakten ook goed. Die staan beiden niet meer op de kaart. Deze keer ging ik voor de club sandwich met zalm, die was erg lekker. Al had het broodje van mij wel even getoast mogen worden. Maurits had de mashed avocado, maar deze lag er gewoon in plakjes op. De smaak was er in ieder geval niet minder om.

Kortom een lekker plekje met fijne koffie en lekker eten. Het menu wisselt dus wel geregeld dus houd de website en social media  in de gaten voor de laatste updates.

Hotspot
Noble Tree Café

Adres
Raadhuisplein 16, Zandvoort

Openingstijden
Dagelijks geopend 08.30 – 18.00 uur

Website
Klik hier

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.