Menu

Hotspot: LOF restaurant in Gent

Zoals jullie misschien wel voorbij hebben zien komen op mijn Instagram account, was ik onlangs met de boyfriend een weekendje in Gent. We sliepen in het prachtige Pillows hotel en daarnaast zit LOF restaurant. En dat is een echte must-visit wat mij betreft. Ik wilde graag eten bij Lof restaurant om meerdere redenen. Ten eerste zit het naast het hotel. En dat vind ik heel relaxed. Je kunt zo na je diner, (bijna) rollend je bed in. Ten tweede sprak de menukaart mij heel erg aan. Deze is in samenwerking met Ron Blaauw samengesteld. En ten derde wilde ik echt even ‘uit eten’. Dus niet naar een pizzeria of Mexicaan, maar lekker lang zitten en in de watten gelegd worden. Nou, dat laatste is gelukt hoor! De service bij LOF restaurant is supergoed.

Bijzondere avond

Wat ik natuurlijk nog niet wist tijdens het diner bij LOF restaurant is dat de avond heel bijzonder zou eindigen. Eenmaal terug op de hotelkamer ging Chris op zijn knieën en heeft hij mij ten huwelijk gevraagd. Ik was zo ontzettend verrast en natuurlijk zei ik JA! Wij gaan dus trouwen en daar kijk ik nu al onwijs naar uit. En een betere afsluiter van deze avond had ik niet kunnen bedenken.

Het was nog best knap van Chris dat hij mij zo heeft weten te verrassen. Ik heb het onderwerp trouwen vaker laten vallen de afgelopen maanden en Chris wist dat ik heel graag met hem in het huwelijksbootje wilde stappen. Tijdens ons weekendje Gent merkte ik wel dat er iets in de lucht hing. Maar Chris wist me goed om de tuin te leiden. Toen ik bij het dessert een verrassingsei kreeg, vroeg ik nog gekscherend: ‘Of zit er soms een ring in?’. En Chis zei zonder blikken of blozen, ‘nee hoor, dat zit er vandaag niet in schat, ik vraag je pas over een paar jaar’. Haha, dat heeft ‘ie goed gedaan, vind je ook niet?

Niets dan LOF

Over restaurant LOF kan ik alleen maar positief zijn. Je kunt kiezen voor een 6 gangen verrassingsmenu (ook geheel vegetarisch te bestellen), of à la carte. Wij kozen voor het laatste. We begonnen de avond met een heerlijk glas champagne. Daarna namen we één van de amaizers, een soort amuse. Een kleine kip taco met chili en kentjoer mayonaise. Zo lekker, dat beloofde meteen veel goeds voor de rest van de avond.

Het menu

Als voorgerecht koos ik de burrata van de vegetarische kaart. Dit was een hele burrata met tomatenvinaigrette, groene olijf en basilicum. De burrata was perfect. Lekker romig en zacht. Chris nam de sashimi van zeebaars. Alle gerechten waren een plaatje om te zien.

Chris koos daarna voor de traag gegaarde shortrib met krokante zuurkool en huisgemaakte sambal en ik ging voor de trofie pasta met groene kruiden, fetaschuim en watermeloen. Ook dit was weer heerlijk. De portie was precies groot genoeg en de smaken combineerden goed met elkaar.

En dan het dessert. Oh het dessert, daar had ik wel wat keuzestress van. Uiteindelijk koos ik voor het verrassingsei gevuld met een passievrucht/mango sorbet, vanillecreme en witte chocola (en dus geen ring ;)). Zo lekker, echt een feestje op je bord. Chris nam de mini magnum met pure chocolade, viooltjes en kers.

Ga er heen!

Als je een weekendje naar Gent wil gaan, zou ik zeker gaan eten bij LOF restaurant en slapen bij het naastgelegen Pillows. Je wordt echt in de watten gelegd en komt even helemaal tot rust. Eerst genieten van het heerlijke eten en daarna lekker (uit)slapen in het hotel. Als je, je vriend of vriendin een verwenweekendje cadeau wilt doen, dan ben je hier aan het goede adres. De prijzen zijn iets hoger dan bij een ‘standaard’ restaurant, maar nog steeds wel betaalbaar. Voor het 6-gangen diner betaal je €75,-. Je kunt dit ook met 15% korting boeken, als je er een overnachting bijboekt in het Pillows hotel. Tot slot, Gent is een supermooie en gezellige stad en ook absoluut een bezoekje waard. Voor mij was het een weekend met een gouden randje en ik zal zeker vaker terugkeren naar Lof restaurant.

Hotspot
LOF restaurant

Adres
Hoogstraat 36, Gent

Openingstijden
Diner
Dinsdag tot zaterdag: 18.00 tot 21.30

Lunch
Dinsdag tot zaterdag: 12.00 tot 14.30

Meer informatie
Website LOF restaurant

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

2 reacties

  • Annika
    7 november 2019 om 14:16

    Dank je wel :)

  • Nina
    7 november 2019 om 08:47

    Van harte gefeliciteerd!

Reactie plaatsen