Zelf Griekse hapjes maken
Het maken van Griekse hapjes hoeft echt niet moeilijk te zijn. Begin met klassiekers zoals Griekse tzatziki, een heerlijke dip gemaakt van yoghurt, komkommer en knoflook, perfect om te serveren met vers gebakken pitabrood. Van tzatziki hebben we trouwens ook een paar spannende varianten met heel andere smaakmakers, zoals Avocado tzatziki en Bieten tzatziki. Mooi van kleur, hoog op smaak, en ideaal om brood of pita in te dippen. Als je avontuurlijker wilt zijn of een grote groep vrienden of familie wil verblijden, probeer dan een Mezze platter samen te stellen met diverse kleine hapjes, zoals olijven, feta, en gevulde druivenbladeren. Of ontdek ons Grieks gevuld brood, dat je kunt vullen met smaakvolle ingrediënten zoals tomaten, olijven, en feta.
Griekse borrelhapjes met filodeeg
Onze favoriet? Filodeeghapjes! Een romige mix van feta, kruiden en specerijen, dat vervolgens in filodeeg wordt gewikkeld voor een knapperige buitenkant. Of je ze nu serveert als voorgerecht, bijgerecht, of gewoon als tussendoortje, opgeklopte feta en filodeeghapjes zijn een mooie snack om te genieten van de authentieke smaken van Griekenland. Tip: het is slim om vers filodeeg op rol te halen, omdat dit beter is dan de diepgevroren variant. De truc hierbij is om het filodeeg niet te laten uitdrogen, maar tegelijkertijd ook niet te haastig te werk te gaan bij het scheiden van de vellen. Kortom, houd het filodeeg goed in de gaten om te zien wanneer het voldoende is ontdooid en werk dan snel. Als je even niet bezig bent met een vel, kun je het onder een vochtige theedoek leggen om uitdroging te voorkomen. Strijk snel een dun laagje boter tussen de vellen en vul ze direct met je gekozen vulling.