Griekse hapjes

Griekse hapjes brengen de eenvoudige, maar verrukkelijke smaken van de Middellandse Zee naar je tafel. Of je nu zelf Griekse hapjes wilt maken, een Mezze platter wilt samenstellen of niet kan wachten om filodeeghapjes aan je gasten te serveren, hier vind je alle informatie die je nodig hebt om van deze smakelijke Griekse lekkernijen te genieten.

Mezze platter

Lees meer overMezze platter

Grieks gevuld brood

Lees meer overGrieks gevuld brood

Griekse tzatziki

Lees meer overGriekse tzatziki

Opgeklopte feta met tuinkruiden

Lees meer overOpgeklopte feta met tuinkruiden

Gepaneerde feta repen met verse kruiden

Lees meer overGepaneerde feta repen met verse kruiden

Filodeeghapjes

Lees meer overFilodeeghapjes

Avocado tzatziki

Lees meer overAvocado tzatziki

Bietenspread met feta

Lees meer overBietenspread met feta

Vegetarische hartige taart met tomaat

Lees meer overVegetarische hartige taart met tomaat

Opgeklopte feta dip

Lees meer overOpgeklopte feta dip

Griekse gehaktballetjes met feta

Lees meer overGriekse gehaktballetjes met feta

Zelf Griekse hapjes maken

Het maken van Griekse hapjes hoeft echt niet moeilijk te zijn. Begin met klassiekers zoals Griekse tzatziki, een heerlijke dip gemaakt van yoghurt, komkommer en knoflook, perfect om te serveren met vers gebakken pitabrood. Van tzatziki hebben we trouwens ook een paar spannende varianten met heel andere smaakmakers, zoals Avocado tzatziki en Bieten tzatziki. Mooi van kleur, hoog op smaak, en ideaal om brood of pita in te dippen. Als je avontuurlijker wilt zijn of een grote groep vrienden of familie wil verblijden, probeer dan een Mezze platter samen te stellen met diverse kleine hapjes, zoals olijven, feta, en gevulde druivenbladeren. Of ontdek ons Grieks gevuld brood, dat je kunt vullen met smaakvolle ingrediënten zoals tomaten, olijven, en feta.

Griekse borrelhapjes met filodeeg

Onze favoriet? Filodeeghapjes! Een romige mix van feta, kruiden en specerijen, dat vervolgens in filodeeg wordt gewikkeld voor een knapperige buitenkant. Of je ze nu serveert als voorgerecht, bijgerecht, of gewoon als tussendoortje, opgeklopte feta en filodeeghapjes zijn een mooie snack om te genieten van de authentieke smaken van Griekenland. Tip: het is slim om vers filodeeg op rol te halen, omdat dit beter is dan de diepgevroren variant. De truc hierbij is om het filodeeg niet te laten uitdrogen, maar tegelijkertijd ook niet te haastig te werk te gaan bij het scheiden van de vellen. Kortom, houd het filodeeg goed in de gaten om te zien wanneer het voldoende is ontdooid en werk dan snel. Als je even niet bezig bent met een vel, kun je het onder een vochtige theedoek leggen om uitdroging te voorkomen. Strijk snel een dun laagje boter tussen de vellen en vul ze direct met je gekozen vulling.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in