Gezonde recepten

Thuis hanteren we de 80/20-regel. Doordeweeks rustig aan, in het weekend kan alles, mag alles. Dus ja, dikwijls gooien we het van maandag tot en met vrijdag op snelle gezonde recepten. Makkelijk en gezond eten en het liefst zonder concessies te hoeven doen. Okédoenwe! Eigenschappen die veel doordeweekse kokers, uitzonderingen daargelaten, hoog op de wensenlijst hebben staan. Liefst max. 20 minuten achter de pannen staan, dat klinkt als een bijzonder goed plan. En zo zijn daar de makkelijke gezonde recepten. Sla ze op voor als lekker gezond eten je lief is.

Kimchi bowl

Lees meer overKimchi bowl

Koolhydraatarme salade huzarenstyle

Lees meer overKoolhydraatarme salade huzarenstyle

Rijstsalade met mango + win een BBQ

Lees meer overRijstsalade met mango + win een BBQ

Vispakketjes van de BBQ + win een BBQ

Lees meer overVispakketjes van de BBQ + win een BBQ

Groentespiesjes van de BBQ + win een BBQ

Lees meer overGroentespiesjes van de BBQ + win een BBQ

Wrap pulled zalm + win een BBQ

Lees meer overWrap pulled zalm + win een BBQ

Parelgort salade met feta

Lees meer overParelgort salade met feta

Ceviche van kabeljauw

Lees meer overCeviche van kabeljauw

Spitskoolsalade met appel

Lees meer overSpitskoolsalade met appel

Bloemkoolrijst nasi

Lees meer overBloemkoolrijst nasi

Salade met mango

Lees meer overSalade met mango

Vis taco's met zalm

Lees meer overVis taco's met zalm

Venkelsoep met gerookte zalm

Lees meer overVenkelsoep met gerookte zalm

Vegan curry met zoete aardappel

Lees meer overVegan curry met zoete aardappel

Fried rice recept met ei

Lees meer overFried rice recept met ei

Groene asperges uit de oven

Lees meer overGroene asperges uit de oven

Butter Chicken

Lees meer overButter Chicken

Boerenomelet met pesto

Lees meer overBoerenomelet met pesto

Gezond ontbijten, gezond dineren

In een wereld waarin er ontzettend veel kook- en bakinspiratie online te vinden is en via-via ook nog wel eens het nodige komt aanwaaien, kan het verdikkeme alsnog een uitdaging zijn om wekelijks aan de portie lekkere gezonde recepten te komen. ‘Zijn’ wordt ‘waren’, want dit is de plek voor gezond ontbijt, gezonde lunch, gezond avondeten en gezonde koekjes gerechten. Bang om als baas van de keuken met volle borden terug te lopen, is niet nodig. Ja het is een beetje minderen met suiker (tot ziens suikerdip), met vetten en sauzen, maar de gezonde recepten blijven om door een ringetje te halen.

Waar we naartoe willen, is een indruk van gezonde recepten geven. Wat er mogelijk is. Begin de dag met een gezond ontbijt, zoals de olijke ontbijttaart of havermoutontbijt met pindakaas. Voor de gezonde lunch cherrypick je bijvoorbeeld de bietenspread op toast of de poké bowl met zalm eruit. Later op de dag is het gezond avondeten met één van deze gezonde wraps, snijbonen stamppot of tortellini met pesto. Ho ho, en de gezonde koekjes die beloofd waren dan? De recepten voor havermoutrepen met aardbeien, gezonde appelcake of (en-en mag ook) gezonde wafels wachten op je. Het leuke van die laatste is dat ze ook nog eens glutenvrij zijn. En voor glutenvrije recepten kan je dan weer deze kant op. Of caloriearme recepten, mocht je op de cijfertjes willen letten.

Gezonde vegetarische recepten

Vegetarisch vertier. Recepten die het vlees cancellen maken plaats voor extra groen. Meer groente betekent automatisch meer vitamines en minder vetten. Denk nou niet dat gezonde vegetarische recepten al het lekkers eruit skippen. Het maakt de maker juist creatiever. Hoe ze aan de man (en de jonge mens) te krijgen? Schuif deze gezondere pizza met bietenpesto de oven in. Uitstekend recept om extra groen binnen te krijgen. Ben je gelijk achter het geheim hoe het toch kan dat Italianen met al die pizza’s, pasta’s en gelato’s er zo piccobello uit blijven zien.

Gezonde recepten uit de airfryer

Al tijden is de airfryer een ingeburgerde categorie op onze website. Mooi moment om het er eens over te hebben. Gerechten uit de airfryer: minder vet en dus net wat gezonder. Hoogste tijd om te laten zien dat je er alle kanten mee op kan. Nou ja, bijna alles. Van zoet tot hartig, van hoofdgerecht tot lekkernij. Zit je klaar voor alle airfryer recepten?

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in