Menu

Voorgerechten recepten

Zoek je inspiratie voor lekkere en makkelijke voorgerechten? Dan ben je hier aan het juiste adres. Of je nu zoekt naar vegetarische voorgerechten, voorgerechten met vis of voorgerechten met vlees, wij hebben voldoende opties voor iedereen. Onze voorgerechten zijn makkelijk te maken en heel divers. Wat dacht je van een lekkere champignonsoep of een tonijntartaar? Of een klassieke witlofsalade?

Makkelijke voorgerechten

Wij delen vooral makkelijke voorgerechten die iedereen kan maken. Met weinig ingrediënten, een korte bereidingstijd, maar wel altijd met twist. Want we maken van iets simpels graag iets bijzonders. Er is genoeg keuze. Zoek je Italiaanse voorgerechten? Dat hebben we! Of ben je specifiek op zoek naar een lekker voorafje met vis of vlees?

broccolisoep-recept-4882-710x482.jpg

Broccolisoep met kaascroutons

pittige-pompoensoep-3696-710x482.jpg

Pittige pompoensoep

preisoep-met-pesto-4495-710x482.jpg

Preisoep met pesto toast

Gevulde-courgette-UPK-20-11-BLOGPOST-125-684x482.jpg

Gevulde courgette met zalm en avocado

Champignonsoep-met-kaasstengel-4-4-710x482.jpg

Champignonsoep met kaasstengel

Gazpacho-recept-UPK-20-04-BLOGPOST-121-710x482.jpg

Koude soep met tomaat en paprika

currysoep-met-linzen-9711-710x482.jpg

Thaise Currysoep met linzen

chinese-tomatensoep-recept-9558-710x482.jpg

Chinese tomatensoep

Groene-groentesoep-2-2-710x482.jpg

Groentesoep met balletjes

carpaccio-rolletjes-7-710x482.jpg

Carpaccio rolletjes met citroen ricotta

tarte-tatin-met-wortel-3427-710x482.jpg

Mini tarte tatin met wortel en spek

hartige-tompouce-11-710x482.jpg

Hartige tompouce met geitenkaasmousse

gravad-lax-maken-11-710x482.jpg

Gravad Lax

Aubergine-carpaccio-1-1-710x482.jpg

Aubergine carpaccio met Burrata

Pappadums-met-mango-chutney-5-5-710x482.jpg

Pappadums met mangochutney

DSC_1863-18-710x482.jpg

Portobello uit de oven

salade-stoofpeer-geitenkaas-8-710x482.jpg

Salade met stoofpeer en geitenkaas

Tonijntartaar-7-7.jpg

Tonijntartaar met wasabi mayonaise

Voorgerechten met vis, vlees en vegetarische voorgerechten

Een voorgerecht met vis is supermakkelijk om te maken. Het zijn vaak koude voorgerechtjes die niet in de pan of oven hoeven, dus je bent extra snel klaar. Deze visschotel met zoetzure bietjes is daar een goed voorbeeld van. Of lijkt een voorgerecht met zalm jou lekker? Dan is gravad lax iets voor jou.

Ook aan de vleesliefhebber hebben we gedacht. We kennen natuurlijk allemaal de klassieke carpaccio, maar maak er eens rolletjes van. Dat ziet er superleuk uit op je bord. Een voorgerecht in een glaasje serveren is ook altijd leuk, lekker feestelijk, zoals deze kipcocktail. 

Voorafjes zonder vis of vlees zijn ook altijd lekker. Het voordeel van een vegetarisch voorgerecht of amuse is dat het vaak wat lichter is en je nog voldoende ruimte overhoudt voor de tweede en derde gang. De carpaccio van aubergine is een grote hit, maar ook onze soep recepten lenen zich goed als voorgerecht.

Voorgerecht ideeën

Een voorgerecht is het begin van een diner. Heb je een zwaar hoofdgerecht? Kies dan voor een licht voorafje zoals een soep of iets met groente. Daarnaast is het lekker om af te wisselen tussen vis, vlees en vegetarisch bij de verschillende gangen van het diner. En de presentatie van het voorgerecht doet ook heel veel. Zo geeft een voorgerecht in een glaasje meteen een feestelijk gevoel.