Franse voorgerechten

Een Frans diner start natuurlijk met een Frans voorgerecht. Laat je inspireren door de heerlijke en makkelijke Franse recepten op deze pagina. Een waanzinnig mooi, luxe, maar makkelijk voorgerecht is zo’n mooie Fruits de Mer schotel. Ziet er feestelijk en ingewikkeld uit, maar is juist heel makkelijk om te maken. Begin je het diner liever met iets warms? Denk dan aan een Frans voorgerecht in de vorm van soep. Een heerlijke bouillabaisse of een klassieke uiensoep. 

Quiche Lorraine

Lees meer overQuiche Lorraine

Steak tartare op 2 manieren: vlees én vega

Lees meer overSteak tartare op 2 manieren: vlees én vega

Fruits de mer

Lees meer overFruits de mer

Groentetaartjes van bladerdeeg

Lees meer overGroentetaartjes van bladerdeeg

Bouillabaisse met garnalen

Lees meer overBouillabaisse met garnalen

Champignonsoep met kaasstengel

Lees meer overChampignonsoep met kaasstengel

Frisse salade met komkommer

Lees meer overFrisse salade met komkommer

Franse uiensoep

Lees meer overFranse uiensoep

Flammkuchen - 5 recepten

Lees meer overFlammkuchen - 5 recepten

Gezonde hapjes - Crudité

Lees meer overGezonde hapjes - Crudité

Camembert uit de oven

Lees meer overCamembert uit de oven

Zalmtaartje

Lees meer overZalmtaartje

Frans voorgerecht koud

Beginnen met een koud Frans voorgerecht is een goed idee. Kun je daarna door met een lekker, warm hoofdgerecht. Een klassiek Frans voorgerecht is de steak tartare. Wij bedachten ook een vegetarische versie met tomaat. Leuk om eens mee te variëren. Je kunt ook gaan voor een klassieke Franse salade, lekker licht en fris, zoals deze komkommersalade. Crudité doen het altijd goed op feestjes en partijen, maar is ook erg geschikt als voorgerecht. Serveer met een lekkere dip en het Franse etentje kan beginnen.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in