Franse voorgerechten

Een Frans diner start natuurlijk met een Frans voorgerecht. Laat je inspireren door de heerlijke en makkelijke Franse recepten op deze pagina. Een waanzinnig mooi, luxe, maar makkelijk voorgerecht is zo’n mooie Fruits de Mer schotel. Ziet er feestelijk en ingewikkeld uit, maar is juist heel makkelijk om te maken. Begin je het diner liever met iets warms? Denk dan aan een Frans voorgerecht in de vorm van soep. Een heerlijke bouillabaisse of een klassieke uiensoep. 

Pasteitje zalmragout Favoriet

Pasteitje zalmragout

Lees meer over Pasteitje zalmragout
Tomaten quiche Favoriet

Tomaten quiche

Lees meer over Tomaten quiche
Spinazie quiche Favoriet

Spinazie quiche

Lees meer over Spinazie quiche
Brie uit de oven Favoriet

Brie uit de oven met gegrilde nectarines

Lees meer over Brie uit de oven met gegrilde nectarines
Quiche lorraine recept Favoriet

Quiche Lorraine

Lees meer over Quiche Lorraine
Steak tartare Favoriet

Steak tartare op 2 manieren: vlees én vega

Lees meer over Steak tartare op 2 manieren: vlees én vega

Bisque van garnalen

bisque
Populair!
Lees meer over Bisque van garnalen
Groentetaartjes Favoriet

Groentetaartjes van bladerdeeg

Lees meer over Groentetaartjes van bladerdeeg
Bouillabaisse Favoriet

Bouillabaisse met garnalen

Lees meer over Bouillabaisse met garnalen
frisse salade Favoriet

Frisse salade met komkommer

Lees meer over Frisse salade met komkommer
uiensoep maken Favoriet

Franse uiensoep

Lees meer over Franse uiensoep
Flammkuchen toppings Favoriet

Flammkuchen – 5 recepten

Lees meer over Flammkuchen – 5 recepten
gezonde hapjes Favoriet

Gezonde hapjes – Crudité

Lees meer over Gezonde hapjes – Crudité

Frans voorgerecht koud

Beginnen met een koud voorgerecht is een goed idee. Kun je daarna door met een lekker, warm hoofdgerecht. Een klassiek voorgerecht uit de Franse keuken is de steak tartare. Wij bedachten ook een vegetarische versie met tomaat. Leuk om eens mee te variëren. Je kunt ook gaan voor een klassieke Franse salade, lekker licht en fris, zoals deze komkommersalade. Crudité doen het altijd goed op feestjes en partijen, maar is ook erg geschikt als voorgerecht. Serveer met een lekkere dip en het Franse etentje kan beginnen. En erbij serveer je natuurlijk een Kir Royal en zo waan je je even in Parijs á la Emily in Paris.

Voorgerechten uit de Franse keuken

Wij vinden het ontzettend leuk om elke keer weer een nieuwe keuken te ontdekken. Nu moeten we eerlijk bekennen dat we vaker voor de Italiaanse keuken dan de Franse keuken gaan. En dat is eigenlijk onterecht. Want de Franse keuken heeft ontzettend veel te bieden. De voorgerechten uit de Franse keuken op deze pagina hebben we natuurlijk allemaal gemaakt, geproefd en getest. Onze favoriet? De steak tartare! Ga je toch liever voor een andere keuken? Geen probleem! Neem ook een kijkje bij onze Italiaanse voorgerechten voor nog meer inspiratie.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in