Franse soep

Ga je een Frans diner organiseren of ben je sowieso dol op de Franse cuisine? Dan vallen deze Franse soepen vast ook bij je in de smaak. Lekker als voorgerecht, maar ook fijn als lunch of als hoofdgerecht met wat ‘pain’ erbij. De echte klassieker is natuurlijk een Franse uiensoep. Het is dan ook niet gek dat ons Franse uiensoep recept altijd in de top 20 van meest bekeken recepten staat. Een old time favorite!

Venkelsoep Favoriet

Venkelsoep met gerookte zalm

Lees meer over Venkelsoep met gerookte zalm
Bouillabaisse Favoriet

Bouillabaisse met garnalen

Lees meer over Bouillabaisse met garnalen
preisoep Favoriet

Vichysoisse

Lees meer over Vichysoisse
uiensoep maken Favoriet

Franse uiensoep

Lees meer over Franse uiensoep

Franse vissoep

Nog een soep waar de Franse keuken om bekend staat, vissoep! Van een rijkgevulde bouillabaisse met garnalen, mosselen en roodbaarsfilet tot een bisque van garnalen en rivierkreeftjes. Iets minder klassiek, maar net zo lekker is deze venkelsoep met gerookte zalm. Probeer ze allemaal!

Franse soep – onze favorieten

Onze ultieme favoriet is de Franse uiensoep. Dit is ook meteen een klassieker. Langzaam gegaarde uien die carameliseren, zodat ze lekker zoet worden. Daarbovenop een kaascrouton, want die mag echt niet ontbreken. Een andere favoriet is de bouillabaisse met garnalen. Een rijkgevulde soep vol met zeevruchten, zoals garnalen, mosselen en roodbaarsfilet. Een hele luxe, feestelijke soep die je gewoon binnen een half uur op tafel zet. En het is ook nog makkelijk om te maken.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in