Franse lunch

Soms denken we: woonden we maar in Frankrijk! De Franse bevolking heeft het eindeloze lunchen uitgevonden: ze nemen er écht de tijd voor. Een Franse lunch is een viering van eenvoud en smaak. Het draait allemaal om het omarmen van de heerlijke en tijdloze gerechten die de Franse culinaire traditie te bieden heeft. Van klassieke Franse broodjes tot de verfijnde smaken van quiches en soepen, een Franse lunch is altijd een feestje. En die kun je ook gewoon thuis in ons koude kikkerland bouwen!

bieten quiche Favoriet

Bieten quiche

Lees meer over Bieten quiche
Croque madame Favoriet

Croque Madame

Lees meer over Croque Madame
Pasteitje zalmragout Favoriet

Pasteitje zalmragout

Lees meer over Pasteitje zalmragout
Raclette kaasbrood Favoriet

Raclette kaasbrood met pesto-olie

Lees meer over Raclette kaasbrood met pesto-olie
Tomaten quiche Favoriet

Tomaten quiche

Lees meer over Tomaten quiche

Pompoenquiche met feta

pompoenquiche met feta
Uitgelicht!
Lees meer over Pompoenquiche met feta
Spinazie quiche Favoriet

Spinazie quiche

Lees meer over Spinazie quiche
Brie uit de oven Favoriet

Brie uit de oven met gegrilde nectarines

Lees meer over Brie uit de oven met gegrilde nectarines
Quiche lorraine recept Favoriet

Quiche Lorraine

Lees meer over Quiche Lorraine
Steak tartare Favoriet

Steak tartare op 2 manieren: vlees én vega

Lees meer over Steak tartare op 2 manieren: vlees én vega
plaattaart met geitenkaas Favoriet

Plaattaart met geitenkaas en vijgen

Lees meer over Plaattaart met geitenkaas en vijgen
Groentetaartjes Favoriet

Groentetaartjes van bladerdeeg

Lees meer over Groentetaartjes van bladerdeeg
Croque monsieur Favoriet

Croque monsieur

Lees meer over Croque monsieur
Venkelsoep Favoriet

Venkelsoep met gerookte zalm

Lees meer over Venkelsoep met gerookte zalm
Pithivier Favoriet

Pithivier met doperwten

Lees meer over Pithivier met doperwten

Klassieke Franse broodjes

Franse broodjes, bekend om hun eenvoud en kwaliteit, vormen vaak de basis van een traditionele Franse lunch. Met een scala aan beleg, zoals kaas, ham, en verse groenten (en veel boter…), bieden ze een perfecte balans tussen smaken en texturen. En als je trek hebt in iets hartigs en extra stevigers, probeer dan een croque monsieur – hun variant op onze tosti: een heerlijk broodje met ham en gesmolten kaas, gebakken tot goudbruin en knapperig.

Hartige Franse specialiteiten

Een Franse lunch biedt ook een reeks hartige specialiteiten waar geen (of weinig) brood aan te pas komt. Steak tartare, een favoriet onder vleesliefhebbers, is een delicaat gerecht van rauw gehakt rundvlees gemengd met kruiden en specerijen, en vaak een rauwe eidooier. Of de klassieke quiche lorraine: altijd goed! Voor een vegetarische optie, probeer onze pithivier met doperwten, een prachtige hartige taart gevuld met groenten en kaas. En vergeet niet de hartige crêpe met ei of de galette met pesto eens te maken, beide heerlijke keuzes voor vegetarische liefhebbers van de Franse keuken.

Of je nu kiest voor de vertrouwde smaken van Franse broodjes of jezelf (en je gezin) wil verwennen met hartige specialiteiten zoals steak tartare, een Franse lunch brengt je dichter bij de tijdloze culinaire tradities van Frankrijk. Dus, laat jezelf verwennen door de Franse smaken en geniet van een lunch die draait om pure, onvervalste genoegens. Eventueel met een goed glas wijn erbij. Bon appétit!

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.