Makkelijke Franse gerechten
Als je aan de Franse keuken denkt, relateer je dat misschien aan ingewikkeld of moeilijk. Maar dat valt reuze mee. Frankrijk staat natuurlijk bekend om zijn haute cuisine, maar er zijn ook heel veel makkelijke Franse gerechten die je kunt maken. Een quiche Lorraine kan iedereen maken. En wat dacht je van zo’n prachtige schaal met Fruits de Mer? Ziet er waanzinnig uit en is enorm makkelijk te maken. Datzelfde geldt voor Franse stoofpotjes. Deze met kip en mosterd is een aanrader.
Typisch Frans eten
Wat is nou typisch Frans eten? Wij denken dan meteen aan steak tartare, fruits de mer, coq au vin en heerlijke patisserie zoals pavlova of eclairs. Kortom, de Franse keuken is heel divers. Er zijn ontzettend veel, lekkere Franse hoofdgerechten. Van Coq au vin tot ratatouille, bouillabaisse of boeuf bourguignon. Met de Franse keuken kun je heel veel kanten op. En wat fijn is aan deze Franse hoofdgerechten, ze zijn krachtig door hun eenvoud. Geen moeilijke bereidingswijzen of ingrediënten, maar juist toegankelijk, eenvoudig en lekker. Kies voor kwalitatief goede ingrediënten, lekkere verse kruiden en smaakmakers en je komt al een heel eind.