Franse hoofdgerechten

De Franse keuken staat bekend om zijn klassiekers. Zo ook de Franse hoofdgerechten op deze pagina. Hoewel wij het ook leuk vinden om hoofdgerechten te delen met een Franse twist. Niet klassiek Frans, maar wel heel erg lekker en passend in een Frans menu. Een van de bekendste Franse hoofdgerechten is natuurlijk Coq au Vin. Maar ook boeuf bourguignon en ratatouille behoren tot de Franse klassiekers. Typisch Frans avondeten is natuurlijk ook de quiche lorraine of uiensoep. Kortom, alles voor een Frans diner vind je hier. Bekijk ook onze andere recepten om een compleet Frans diner te maken, zoals onze Franse voorgerechten en Franse desserts. Erbij serveren we natuurlijk een Kir Royal. Aan tafel!

Onze favoriet
Tartiflette Favoriet

Tartiflette met spek en kaas

Lees meer overTartiflette met spek en kaas

Breekbrood met kaasfondue

Lees meer overBreekbrood met kaasfondue

Kip à la Normande

Lees meer overKip à la Normande

Tomaten quiche

Lees meer overTomaten quiche

Artisjok salade

Lees meer overArtisjok salade

Spinazie quiche

Lees meer overSpinazie quiche

Brie uit de oven met gegrilde nectarines

Lees meer overBrie uit de oven met gegrilde nectarines

Hele kip uit de slowcooker

Lees meer overHele kip uit de slowcooker

Quiche Lorraine

Lees meer overQuiche Lorraine

Coq au vin

Lees meer overCoq au vin

Plaattaart met geitenkaas en vijgen

Lees meer overPlaattaart met geitenkaas en vijgen

Groente ovenschotel met courgette

Lees meer overGroente ovenschotel met courgette

Fruits de mer

Lees meer overFruits de mer

Groentetaartjes van bladerdeeg

Lees meer overGroentetaartjes van bladerdeeg

Pithivier met doperwten

Lees meer overPithivier met doperwten

Groene asperges uit de oven

Lees meer overGroene asperges uit de oven

Makkelijke Franse gerechten

Als je aan de Franse keuken denkt, relateer je dat misschien aan ingewikkeld of moeilijk. Maar dat valt reuze mee. Frankrijk staat natuurlijk bekend om zijn haute cuisine, maar er zijn ook heel veel makkelijke Franse gerechten die je kunt maken. Een quiche Lorraine kan iedereen maken. En wat dacht je van zo’n prachtige schaal met Fruits de Mer? Ziet er waanzinnig uit en is enorm makkelijk te maken. Datzelfde geldt voor Franse stoofpotjes. Deze met kip en mosterd is een aanrader.

Typisch Frans eten

Wat is nou typisch Frans eten? Wij denken dan meteen aan steak tartare, fruits de mer, coq au vin en heerlijke patisserie zoals pavlova of eclairs. Kortom, de Franse keuken is heel divers. Er zijn ontzettend veel, lekkere Franse hoofdgerechten. Van Coq au vin tot ratatouille, bouillabaisse of boeuf bourguignon. Met de Franse keuken kun je heel veel kanten op. En wat fijn is aan deze Franse hoofdgerechten, ze zijn krachtig door hun eenvoud. Geen moeilijke bereidingswijzen of ingrediënten, maar juist toegankelijk, eenvoudig en lekker. Kies voor kwalitatief goede ingrediënten, lekkere verse kruiden en smaakmakers en je komt al een heel eind.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in