Couscous recepten

Couscous een lekkere snel klaar maaltijd. Meestal gecombineerd met zwoele smaken uit het Midden-Oosten op.  Ongeacht het seizoen haal je zonnestralen in huis. Wist je dat couscous net fijne pasta is waar je eindeloos mee kan mixen? Is zo! Lekker als lunch of diner. Warm of koud. En een gezonde blos op het bord verzekerd. Laten deze couscousrecepten – van couscous salade feta en couscous met kip en pompoen tot groente tajine en parelcouscous – zien. Begin alvast maar met uitkijken naar etenstijd.

Groente tajine met zoete aardappel

Lees meer overGroente tajine met zoete aardappel

Parelcouscous recept met feta

Lees meer overParelcouscous recept met feta

Libanese bowl recept

Lees meer overLibanese bowl recept

Couscous salade met halloumi frietjes

Lees meer overCouscous salade met halloumi frietjes

Geroosterde bloemkool met couscous

Lees meer overGeroosterde bloemkool met couscous

Italiaanse salade

Lees meer overItaliaanse salade

Thaise salade met couscous

Lees meer overThaise salade met couscous

Gevulde paprika's met parelcouscous

Lees meer overGevulde paprika's met parelcouscous

Couscoussalade met ras el hanout

Lees meer overCouscoussalade met ras el hanout

Marokkaanse comfort bowl

Lees meer overMarokkaanse comfort bowl

Couscous met Marokkaanse gehaktballetjes

Lees meer overCouscous met Marokkaanse gehaktballetjes

Couscoussalade met feta

Lees meer overCouscoussalade met feta

Zalm met harissa en couscous

Lees meer overZalm met harissa en couscous

Midden-Oosterse borrelplank

Lees meer overMidden-Oosterse borrelplank

Hartige strüdel met pompoen, spinazie en feta

Lees meer overHartige strüdel met pompoen, spinazie en feta

Parelcouscous salade met gegrilde groenten

Lees meer overParelcouscous salade met gegrilde groenten

Couscous koken of stomen?

Doe je het op de traditionele Marokkaanse manier, dan stoom je couscous in een klassieke tajine of couscouspan gaar. Neemt niet weg dat couscous ook prima in een normale pan of zelfs kom kan worden bereid. In het eerste geval ben je 15 minuten kooktijd kwijt, waarbij je 3 keer tussendoor water toevoegt. Wanneer de couscous in een normale pan wordt bereid, ben je in nog geen 5 minuten klaar. In dat geval kook je water (100 gram couscous = 110 ml water), voeg je de couscous toe, dek je het af en klaar is het. Dus het is meer een kwestie van wellen dan van koken. Ben je weer bijgepraat over couscous bereiden.

Hoeveel gram couscous per persoon?

Omdat couscous tijdens het koken veel vocht opneemt, is 75 gram couscous per persoon voldoende.

Is couscous gezond?

Kunnen we kort over zijn. Couscous bevat naast koolhydraten veel vezels, vitamines (vooral de B’s) en mineralen als magnesium en zink. Als het even kan, kies dan voor volkoren couscous of bloemkool couscous. Weetje: die tweede is glutenvrij. Handig als je een glutenintolerantie hebt of met gluten wil minderen.

 

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in