Champignons recepten

 

Champignons recepten. Of moeten we paddenstoelen zeggen? Goed dat je het aanstipt, want de één is niet de ander, maar de ander wel de één. Zit zo. Champignon is het Franse woord voor paddenstoel. De witte champignon en kastanjechampignons waarmee we vaak koken, vallen dus in de categorie ‘eetbare paddenstoelen.’ Je kan het maar beter weten. Wie weet dat deze algemene kennis nog eens van pas komt bij een potje Triviant of 30 Seconds. Goed, champignons recepten dus. We hebben ze in een veelvoud aan variaties en schieten als – we kunnen het niet laten – paddenstoelen uit de grond: van dit pasta met champignons recept tot een broccoli quiche met champignons. Kom er maar in recepten met champignons.

Tiroler Gröstl

Lees meer overTiroler Gröstl

Broccoli quiche met champignons

Lees meer overBroccoli quiche met champignons

Varkenshaas met Parmaham

Lees meer overVarkenshaas met Parmaham

Truffelrisotto met paddenstoelen

Lees meer overTruffelrisotto met paddenstoelen

Beef Shanghai met noedels

Lees meer overBeef Shanghai met noedels

Vega Boeuf Bourguignon

Lees meer overVega Boeuf Bourguignon

Champignonsoep met kaasstengel

Lees meer overChampignonsoep met kaasstengel

Aardappelcakes met champignons, ham en kaas

Lees meer overAardappelcakes met champignons, ham en kaas

Spaanse aardappelschotel met chorizo

Lees meer overSpaanse aardappelschotel met chorizo

Zoete aardappel lasagne

Lees meer overZoete aardappel lasagne

Ramen met kip en rode curry

Lees meer overRamen met kip en rode curry

Stoofvlees met een bijzonder ingrediënt + tips

Lees meer overStoofvlees met een bijzonder ingrediënt + tips

Conchiglie carbonara met champignons

Lees meer overConchiglie carbonara met champignons

Champignons recepten: witte champignons of kastanjechampignons?

Zoals gezegd, de witte champignon en kastanjechampignons zijn twee type toegankelijke paddenstoelen. En dat doen wij Nederlanders dan ook graag. En veel. We eten maar liefst zo’n 2,5 à 3 kilo per persoon per jaar. Doen we best netjes. Meest bekend is toch wel de witte champignon in de bekende blauwe bakjes. Deze soort wordt heel het jaar op Hollandse bodem geteeld. En dan is daar de familie met de lichtbeige hoed: de kastanjechampignons. Waar de twee veel van elkaar weghebben, zijn kastanjechampignons net wat voller, pittiger en nootachtiger van smaak, zijn ze langer houdbaar en slinken ze minder tijdens het koken (lees: meer waar voor je geld).

Zin in een bord met de populairste paddenstoel? Scrol door de pagina’s en vind veel recepten met champignons. Op het menu o.a. dit pasta carbonara met champignons recept, champignonsoep met kaasstengels en deze aardappelcake met champignons. Of klik hier voor recepten met andere eetbare paddenstoelen.

Recepten met champignons bereiden

Champignons zijn makkelijk in de omgang. Zo kan je champignons bakken, champignons koken, oh en champignons uit de oven is ook zeker eens het proberen waard. In alle recepten met champignons leggen we stap voor stap uit hoe ze te bereiden. Kind kan de was doen!

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in