Lemoncurd crumble taart
Oef, voor deze lemoncurd crumble taart mag je ons wel bellen, hoor! Een heerlijke traktatie voor de liefhebbers van fris én zoet. Lemon curd is een soort citroenjam die je zelf kunt maken of kant-en-klaar kunt kopen. Het heeft een intense citroensmaak en een luxueuze romige textuur. Hieronder lees je hoe je stap voor stap deze heerlijke lemoncurd crumble taart maakt.
Tip 1: gebruik écht volvette kwark, geen magere kwark, voor het beste resultaat. Zelf gebruiken wij volle Franse kwark.
Tip 2: wees geduldig en koel het deeg, de vulling en de uiteindelijke taart zoals aangegeven in het recept. Dat geeft het beste resultaat.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten
- 185 + 75 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 125 + 75 gr suiker
- 125 + 50 gr roomboter (koud!)
- 250 gr volle kwark
- 1 ei (maat M)
- 6 el lemoncurd
- poedersuiker voor topping
- citroen (in plakjes, als garnering)
Materiaal
- keukenmachine
- springvorm 20 cm, ingevet met boter
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd 125 gram boter in blokjes. En hak samen met 125 gram suiker in een keukenmachine tot een romig mengsel. Voeg het ei toe en pulseer opnieuw tot het ei volledig is opgenomen. Doe 185 gram bloem en bakpoeder erbij en pulseer tot het deeg samenkomt.
Haal het deeg uit de keukenmachine en kneed kort door. Vorm van het deeg een platte schijf en omwikkel in plasticfolie. Laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch) of 160 graden (hetelucht).
Maak ondertussen de vulling. Klop met een garde de kwark en lemoncurd tot een glad mengsel. Zet 20 minuten in de koelkast.
Rol het deeg tussen twee bakpapiervellen met een deegroller uit tot een ronde cirkel van 23-24 cm doorsnede. Het deeg kan heel plakkerig zijn, je kunt het ook met je handen in de vorm drukken, maak de zijkanten van de taart ca 1,5-2 centimeter hoog. Zorg dan wel dat het deeg overal even dik is.
Snijd 50 gram koude boter in vlokjes. Kneed 75 gram bloem, 75 gram suiker en de botervlokjes tot grove kruimels. Schenk de lemoncurd kwark in de vorm. Bestrooi met de kruimels, zorg dat de hele bovenkant van de taart royaal bedenkt is. Bak de taart in 35-40 minuten goudbruin af.
Laat de lemoncurd crumble taart 60 minuten afkoelen in de vorm. Haal de vorm er vanaf en laat verder afkoelen op een taartrooster. Bestrooi met poedersuiker en versier eventueel met plakjes citroen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in