Deviled eggs

Deviled eggs met zalm

Deviled eggs met zalm: een feestelijk en verrassend hapje voor Pasen, een verjaardag, high tea of andere gezellige gelegenheid. Deze gevulde eieren zijn niet alleen lekker, maar ook heel makkelijk te maken. Je hebt naast de eitjes maar een paar ingrediënten nodig: roomkaas, mayonaise, gerookte zalm en bieslook. Voor een extra twist leggen we de eitjes in bietensap: dit geeft ze een originele rozige kleur. Wil je weten hoe je deze deviled eggs met zalm maakt? Lees dan snel verder voor het recept!

Deviled eggs
Deviled eggs

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten

  • 8 eieren (maat L)
  • 100 gr gerookte zalm
  • 300 ml bietensap
  • 10 gr bieslook (+ extra voor garneren)
  • 75 gr roomkaas
  • 4 el mayonaise
  • 1 el azijn
  • 1 el suiker
  • peper en zout

Materiaal

  • spuitzak + spuitmondje met grove kartel
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Maak allereerst het kleurstofwater. Meng daarvoor het bietensap met azijn en suiker. Voeg wat peper en zout toe. Schenk in een grote schaal, waar 8 eieren naast elkaar in passen.

  2. Kook de eieren hard (breng hiervoor water aan de kook, leg de eieren in het kokende water en laat ze 8 minuten koken). Laat de eieren schrikken door ze af te spoelen onder koud water en pel ze.

  3. Leg de eieren in de schaal met het bietensap. Voeg eventueel wat extra water toe tot de eieren onderstaan en laat minimaal 4 uur staan (bij 4 uur is alleen het randje roze, vanaf 6 uur zijn de eitjes bijna geheel roze). Haal ze daarna uit de vloeistof en dep ze voorzichtig droog met keukenpapier.

  4. Hak de bieslook fijn. Snijd de eieren doormidden, schep met een lepel het eigeel er uit. Hak het eigeel met mayonaise, roomkaas en fijngehakte bieslook in het hakmolentje van de staafmixer tot een glad mengsel. Breng verder op smaak met peper en zout. Doe de vulling in een spuitzak met spuitmondje met grove kartel. Mocht je die niet hebben, dan kun je ook een plastic druk-en-sluitzakje vullen en daar een klein puntje van afknippen, net voordat je de eitjes vult.

  5. Snijd de zalm in kleine stukjes. Spuit de vulling in de eitjes. Garneer de deviled eggs met de stukjes zalm en wat extra bieslook.

Deviled eggs
Deviled eggs

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in