Italiaans broodje met mozzarella

Italiaans broodje met mozzarella

Lunchen is mijn favoriete moment van de dag. En ja, ik ben helemaal verslaafd aan brood. Hoe meer carbs, hoe beter! Een lekker Italiaans broodje met pesto, mozzarella en tomaat is dan ook altijd een goede keuze. Om het nóg smaakvoller te maken, heb ik er Spianata Romana aan toegevoegd. Dit is een kruidige, licht pittige salami die perfect past bij de zachte mozzarella en frisse tomaat. Geen spianata te vinden? Geen probleem, gewone salami werkt net zo goed.

Italiaans broodje met pesto, mozzarella en Spianata Romana

Wat ik fijn vind aan dit broodje, is dat je het op twee manieren kunt eten. Koud, gewoon lekker en snel zoals het is. Of warm, zodat de mozzarella heerlijk smelt en alle smaken nog intenser worden. Even 10 minuutjes in de oven en je hebt een broodje waar je echt even voor gaat zitten.

Een goed belegd broodje vult beter, en je hebt later op de middag minder trek. Dus zie het als een kleine self-care momentje en maak deze heerlijke sandwich!

Spinaziepesto
Italiaans broodje met mozzarella
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 1 broodje

  • 1 ciabatta broodje (afgebakken)
  • 1 tomaat
  • 1/2 bol buffelmozzarella
  • 2 el pesto
  • 2 plakjes Spianata Romana (of salami)
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd het broodje horizontaal door.

    Verdeel de pesto over de ene helft van het broodje. Leg hierop de Spianata Romana, daarop wat plakjes tomaat en eindig met plakjes mozzarella.

  2. Wil je dit Italiaans broodje met mozzarella warm eten? Doe het dan nog 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Variatietips

Dit broodje is al heerlijk zoals het is, maar je kunt er eindeloos mee variëren! Hier een paar smakelijke ideeën:

  • Vega variant: laat de Spianata Romana weg en voeg in plaats daarvan gegrilde aubergine, courgette of paprika toe. Ook lekker met een handje rucola voor extra pit!
  • Extra crunch: voeg wat geroosterde pijnboompitten toe.
  • Pittige twist: besprenkel het broodje met een paar druppels chili-olie of voeg dun gesneden rode peper toe voor wat extra pit.
  • Frisse touch: rasp een klein beetje citroenschil over de mozzarella en voeg een paar blaadjes verse basilicum toe voor een frisse Italiaanse smaak.
  • Met burrata in plaats van mozzarella: voor een extra romige versie kun je de buffelmozzarella vervangen door burrata. Superlekker smeuïg!
Italiaans broodje met mozzarella
Italiaans broodje met mozzarella

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in