Gevulde aardappelen uit de oven
Zoek je een recept om je aardappelen eens anders te eten? Dan ga je dit recept voor gevulde aardappelen uit de oven waarschijnlijk vaker maken! Wij denken dat het een echte familiefavoriet is. De aardappelen vul je met een heerlijk romig mengsel van geraspte Le Gruyère AOP, crème fraîche, ui en broccoli. Dan schuif je ze in de oven en laat je de vulling lichtbruin bakken en de kaas smelten tot hij romig is. Je topt de gevulde aardappelen uit de oven af met plakjes uitgebakken spek. Wij denken dat het heerlijk is met een klassieke groene salade. Dit recept voor groene salade vind je hier.
Zwitsers genieten!
We hebben al heel veel lekkere recepten gedeeld met de smaakvolle Zwitserse kazen. Van een pastaschotel met Appenzeller tot gnocchi met Kaltbach creamy of een cheeseburger met raclette. Verschillende kazen, verschillende smaken, maar ze hebben 1 ding gemeen. Al deze kazen worden met liefde en passie gemaakt. In kleine fabriekjes, waarbij de verse melk direct van het land wordt verwerkt tot kaas. In dit geval Le Gruyère AOP. Een harde kaas met een krachtige, hartige smaak. De kazen worden ambachtelijk gemaakt. Zo moeten de kaaswielen gedurende een aantal maanden meerdere keren gedraaid worden, en gewassen met pekel. Kun je, je bijna niet voorstellen he? Er wordt verder helemaal niks aan de kaas toegevoegd, het rijpingsproces doet zijn werk en zorgt ervoor dat de heerlijke smaak tot stand komt. Le Gruyère AOP is lekker voor bij de borrel, maar ook perfect om in warme gerechten te verwerken. En wist je dat Le Gruyère AOP lactose-vrij is? Dus mocht je gevoelig of allergisch zijn voor lactose, kun je alsnog van deze heerlijke kaas genieten. De combinatie met aardappel, gerookt spek en verse kruiden is heerlijk. Probeer het zelf eens.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg vastkokende aardappelen
- 200 gr broccoli
- 3 uien
- 10 gram bieslook
- 15 gr krulpeterselie
- 250 ml crème fraîche
- 100 + 30 gr geraspte Le Gruyère AOP
- 40 gr oude geraspte kaas
- 8-12 plakjes gerookte spek
- olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht).
Boen de aardappels onder koud stromende water goed schoon en snijd ze door midden. Doe ze over in een pan en vul de pan met voldoende water tot ze net onderstaan. Voeg 2 theelepels zout toe en kook de aardappels in 15 minuten gaar. Haal ze uit de pan, laat ze kort uitlekken en leg ze in een ruime ovenschaal of op een bakplaat.
Hak de bieslook en peterselie fijn. Schep ze samen met de 100 gram geraspte Le Gruyère AOP en de geraspte oude kaas in een ruime mengkom door de crème fraîche. Breng de vulling op smaak met peper en zout. Zet tot gebruik in de koelkast.
Haal de schil van de uien en snijd ze in ringen. Hak de broccoli in kleine roosjes.
Bak de plakjes spek aan beide kanten bruin en knapperig in een droge koekenpan. Neem ze uit de pan en laat ze op een bordje met keukenpapier uitlekken. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe aan de pan en bak de uien in 3-4 minuten goudbruin, voeg de broccoliroosjes toe en roerbak ze 1-2 minuten mee.
Laat de uien en broccoliroosjes een klein beetje afkoelen en meng ze door de crème fraîche vulling. Verdeel de vulling over de aardappelhelften en leg ze met de vulling naar boven in een ovenschaal. Bestrooi met de rest van Le Gruyère AOP en bak ze 8-10 minuten in de oven. Breek de plakjes spek in kleinere stukjes en steek ze in de vulling. Lekker met een frisse groene salade.
Dit bericht is in samenwerking met Swiss Cheese Marketing. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in