Zomer stamppot

Zomerstamppot met gerookte kip

Kunnen we jou altijd wakker maken voor een stamppot, ook in de zomer? Dan is dit recept voor jou! Zomerstamppot met gerookte kip, snijbonen, doperwten, bietjes en knapperige radijsjes. De aardappels stamp je samen met crème fraîche, citroen en dille tot een lekker frisse aardappelpuree. De doperwten en snijbonen kook je kort en stamp je daarna door de puree. Snijd de gerookte kip in plakjes en garneer met de radijsjes en knapperige rucola. Deze zomerstamppot staat in 25 minuten bij jou op tafel.
Zomer stamppot
Zomer stamppot

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr gerookte kip
  • 750 gr kruimige aardappels
  • 200 gr doperwten
  • 100 gr snijbonen (gesneden)
  • 50 gr rucola
  • 6 radijsjes
  • 160 gr rode bietenblokjes
  • 7 gr dille
  • 1 citroen (sap en rasp)
  • 250 gr crème fraîche
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Schil de aardappels en snijd ze in grove, zoveel gelijk mogelijke, stukken. Doe ze over in een pan en vul de pan met water tot de stukken aardappel net onder water staan. Breng aan de kook, voeg 2 theelepels zout toe en laat de aardappels in 12-14 minuten gaar koken. De aardappels zijn klaar wanneer je er met een vork heel gemakkelijk in kunt prikken. Giet ze af en laat droogstomen met een deksel op de pan.

  2. Breng water aan de kook, voeg wat zout toe en kook de doperwten en snijbonen in 5-7 minuten gaar. Giet ze af. Snijd ondertussen de radijsjes en gerookte kip in plakjes.

  3. Giet de aardappels af en laat ze een paar minuten droogstomen met een deksel op de pan. Hak de dille fijn. Stamp met een aardappelstamper de aardappels plat tot een puree. Schep de crème fraîche en dille er door en stamp alles goed door elkaar. Breng de aardappelpuree op smaak met, citroensap- en rasp, peper en zout.

  4. Voeg de doperwten, snijbonen, rode bietenblokjes en radijsjes toe aan de puree en meng door. Verdeel de stamppot over de borden, leg de plakjes gerookte kip er bij en garneer met rucola. Eet smakelijk!

Zomer stamppot
Zomer stamppot

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (6 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in