Kip siam
Zin in een lekkere wokmaaltijd? Dan is Kip Siam een aanrader! Je kent deze Thaise wokschotel misschien wel van het bekende pakje. Wij maken hem zonder pakjes en zakjes. Want met een paar ingrediënten maak je de woksaus helemaal zelf. Heel makkelijk om te maken en snel klaar! Er gaat oestersaus, ketjap en KIKKOMAN sojasaus in. Sojasaus heeft al zoveel smaak van zichzelf dat je verder helemaal niet zoveel nodig hebt. Het is een natuurlijk gebrouwen saus gemaakt van sojabonen, tarwe, water en zout. Liever glutenvrij? Gebruik dan KIKKOMAN met de blauwe dop. En vergeet vooral de cashewnoten niet! Wil je een compleet Aziatische avondje? Maak dan ook eens Vietnamese sla wraps, Thaise soep en sticky rice als toetje.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 350 gr kipfilet
- 300 gr rijst (bijvoorbeeld zilvervliesrijst)
- 500 gr broccoli
- 200 gr doperwten
- 2 gele paprika's
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 el maizena
- 90 gr cashewnoten
- 2 el kikkoman sojasaus
- 60 ml ketjap manis
- 120 ml oestersaus
- Peper en zout
- Zonnebloem olie
Zo maak je het
Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoliroosjes en doperwten in een pan met gezouten water in 4-6 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
Snijd de zaadlijst uit de paprika’s en het vruchtvlees in stukjes. Haal de schil van de ui en knoflook, hak beiden fijn. Dep de kipfilet droog met keukenpapier, bestrooi met peper en zout en snijd in blokjes.
Verhit (zonnebloem)olie in een ruime koekenpan. Voeg de blokjes kip toe en bak al omscheppend in 5 minuten rondom lichtbruin. Schep de ui, paprika en knoflook er door en bak 3 minuten mee.
Roer ondertussen de oestersaus, ketjap en sojasaus samen met 200 milliliter water door elkaar. Meng de maizena met 1-2 eetlepels water tot een glad papje en roer door het oester-sojasausmengsel. Schenk bij de kip en kook in 2-3 minuten in tot een mooie dikke saus.
Giet de groenten af en schep ze door de saus. Schep de rijst op de borden en verdeel de saus, groenten en kip er over. Garneer met cashewnoten
Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees mijn disclaimer.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.