Venkelsoep

Venkelsoep met gerookte zalm

Maak jij wel eens iets venkel? Het is misschien een groente die je snel laat liggen, maar je kan er hele lekkere recepten mee maken. Zoals deze romige venkelsoep met gerookte zalm. Heel eenvoudig om te maken en supersnel klaar. De romigheid komt niet van room, maar van aardappel. Yes! Om dit soep recept extra smaak te geven bak je ansjovis mee. Dat geeft een lekker zoutige smaak aan de soep. Bak er nog wat knapperige broodsoldaatjes bij en garneer de soep met gerookte zalmsnippers en rivierkreeftjes. Meer zin in een ander soepje? Wat dacht je van tomatensoep of Tom Kha Kai?
Ingredënt venkel recepten
Venkelsoep

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 st. venkelknollen
  • 200 gr aardappel
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 90 gr ansjovis (2 blikjes )
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 gr gerookte zalmsnippers
  • 50 gr rivierkreeftjes
  • 4 sneden brood
  • 30 gr boter
  • 3 takjes dille
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

  1. Maak de venkelknollen schoon. Hak de onderkant van de knollen en snijd de rest in kleine blokjes. Haal de schil van de ui en knoflook en snijd beiden fijn. Schil de aardappel en snijd in gelijke blokjes als de venkel.

  2. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten. Schep de blokjes aardappel en venkel er door en bak 2-3 minuten mee. Voeg de ansjovis samen met de olie uit het blikje toe en roer goed door. Schenk voorzichtig de bouillon in de pan en laat de soep op laag vuur 15-20 minuten koken, tot de groenten zacht zijn.

  3. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer mooi glad. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

  4. Houd de soep met de deksel op de pan op laag vuur warm en maak ondertussen de broodsoldaatjes. Snijd het brood in lange 8 dikke repen, ca 8 x 2 centimeter. Verhit de boter in de koekenpan en bak de broodsoldaatjes rondom goudbruin. Bestrooi met zout.

  5. Schenk de venkelsoep in de kommen, garneer met de zalm, rivierkreeftjes en takjes dille. Geef de broodsoldaatjes er bij.

    De broodsoldaatjes zijn niet glutenvrij en lactosevrij. 

Ingrediënt venkel
Venkelsoep

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (7 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in