Kip in honing mosterd saus
Aan sommige klassiekers moet je niet zoveel veranderen. Honing mosterd saus, is er zo eentje. Een goed huwelijk is het! Deze keer maken we de saus niet koud, zoals je misschien gewend bent, maar warm. Met kipfilet en broccoli. Zodat je meteen als je er wat aardappeltjes of pasta of rijst (kan allemaal) bij maakt een complete maaltijd hebt. Heerlijk simpel! Maar toch zou dit ook prima in een low key restaurant op de kaart kunnen staan. Alles (behalve het bijgerecht) gaat gewoon in één pan.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 st. kipfilet
- 500 gr broccoli
- 1 ui
- 2 el grove mosterd
- 1 el honing
- 2 el bloem
- 200 ml (haver)room
- 200 ml kippenbouillon
- 2 takjes verse tijm
- Peper en zout
- Boter en olijfolie
Lekker met
- Gebakken aardappeltjes
- Pasta
- Rijst
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Bestrooi de kipfilets met peper en zout en haal ze door de bloem. Klop het overtollige bloem weg. Verhit een klont boter in een koekenpan en bak de kipfilets aan weerskanten goudbruin. Haal de kip uit de pan en laat afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
Pel en snipper de ui en bak dit in dezelfde pan aan in iets olijfolie. Voeg de mosterd en de honing toe en verhit even kort. Voeg dan de room en de bouillon toe. Breng de honing mosterd saus op smaak met peper en zout en de blaadjes van de verse tijm.
Was de broccoli en snijd deze in kleine roosjes. Doe ze in de pan. Leg de kipfilets ook terug in de pan en laat het geheel in ongeveer 10 – 15 minuten zachtjes gaar stoven. Het is de bedoeling dat de saus wat indikt. Dikt het teveel in? Voeg dan een scheutje extra bouillon toe.
Serveer de honing mosterdkip met aardappeltjes, pasta of rijst.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
