Ontbijttaart
Een ontbijttaart? Jazeker! Er is geen betere manier om je dag te beginnen dan met deze feestelijke ontbijttaart. Hoe leuk ziet dit er uit op de ontbijttafel? En het is helemaal niet zo ingewikkeld om te maken, deze granolataart met hangop en vers fruit. Maar het kost natuurlijk wel wat meer tijd dan je standaard havermoutje of yoghurtje in de ochtend. Deze ontbijttaart leent zich dus perfect voor een luie zaterdag- of zondagochtend. Of als je een keer wilt uitpakken, bijvoorbeeld bij het kerst,- of paasontbijt. Het is ook best een gezonde ontbijttaart. Als basis gebruiken we muesli en de vulling bestaat uit hangop en lekker vers fruit. Je kunt natuurlijk zelf bepalen welk fruit je toevoegt aan deze fruittaart. Net wat je lekker vindt. In plaats van hangop kun je ook kwark of Griekse yoghurt gebruiken.
Tip: Kan je geen passievrucht vinden? In de diepvries van de supermarkt vind je bevroren blokjes. Even laten ontdooien en je kan ze zo gebruiken.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 6 pers.
Voor de bodem
- 125 gr muesli
- 4 el honing
- 3 el kokosolie (gesmolten)
- 2 eiwitten
- 1 tl kaneel
Toppings
- 1 ltr hangop (recept)
- 1 el honing
- 1 mango
- 2 st passievrucht
- 50 gr bramen
- takje verse munt
Materialen
- taartvorm 20 cm
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht.
Meng alle ingrediënten voor de bodem in een kom. Zorg dat de massa plakkerig aanvoelt. Is het nog te droog? Voeg dan een lepel extra honing toe.
Vet een taartvorm in met wat bakspray. Ik heb gekozen voor een lage vorm. Verdeel de muesli over de bodem vanvorm en druk alles goed aan. Ook tegen de randen. Dit gaat het makkelijkst met de bolle kant van een lepel.
Zet de bodem in de oven en bak deze in 20 –25 minuten goudbruin. Laat hem daarna helemaal afkoelen.
Verwijder de taart voorzichtig uit de vorm.
Breng de hangop op smaak met de honing. Verdeel de hangop over de taartbodem.
Snijd de mango in plakjes en verdeel deze samen met de passievrucht en bramenover de bodem van de vorm.
Garneer de ontbijttaart met wat verse munt. Serveer meteen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in