bloemkoolrijst

Bloemkoolrijst nasi

Wil je meer groenten eten? Dan is deze bloemkoolrijst nasi je ding! In plaats van zilvervliesrijst gebruiken we bloemkoolrijst. Lekker licht en gezond en je komt ook meteen aan je groente tax. Net zo makkelijk als een klassiek nasi recept met nasigroenten, homemade nasi kruiden, een gebakken eitje en natuurlijk pindasaus. Bloemkoolrijst kun je zelf maken (hak de bloemkoolroosjes in een keukenmachine fijn), maar je kan het ook gewoon kant en klaar kopen. Vers of uit de vriezer! Probeer ook eens deze Mac & Cheese met bloemkool. Ook een aanrader!
bloemkoolrijst
bloemkoolrijst
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 200 gr nasigroenten
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 cm gember
  • 4 eieren
  • 150 ml pindasaus (recept)
  • 4 el kokosrasp
  • 1 el kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie

Zo maak je het

  1. Maak de gember schoon en hak zo fijn mogelijk. Haal de schil van de ui en knoflook en hak fijn.

  2. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een wokpan, voeg de ui, knoflook en gember toe en bak 2-3 minuten tot de ui lichtbruin kleurt. Schep de specerijen, kurkuma en komijnpoeder er door en bak 1 minuten mee. Schep de nasigroenten er door en bak 3 minuten al omscheppend mee. Voeg de bloemkoolrijst toe. En roerbak de bloemkoolrijst 4 minuten. Breng de nasi op smaak met peper en zout.

  3. Bak ondertussen 4 eitjes in een koekenpan. En warm de satesaus volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking op.

  4. Verdeel de bloemkoolrijst over de borden, leg op elk bord een gebakken eitje. Geef er een flinke eetlepel satesaus bij en bestrooi met de kokosrasp. Lekker met kroepoek.

bloemkoolrijst
bloemkoolrijst

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (45 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Bloemkool Rijst Indonesische recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Slanke recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in