Snijbonen stamppot

Snijbonen stamppot

Dit is een hele leuke en lekkere manier om weer eens snijbonen te eten. Bij ons staan ze niet zo vaak op het menu, maar gestampt door romige aardappels en lekker knapperig gebakken spekjes en geroosterde venkel is het bij ons thuis een favoriet. Serveer bij deze snijbonen stamppot voor ieder een mooi goudbruin gebakken saucijsje. Je kunt er ook gehaktballetjes bij bakken als je dat lekkerder vindt. De stamppot snijbonen maak je lekker pittig met mosterd zo geef je een stamppot heel gemakkelijk extra smaak. Wil je lekker snel klaar zijn? Koop dan geschilde aardappels dat scheelt je weer tijd!
Snijbonen stamppot
snijbonen stamppot
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 750 gr kruimige aardappels
  • 350 gr snijbonen
  • 2 st. venkel
  • 2 uien
  • 250 gr spekreepjes (kan ook vega)
  • 4 saucijsjes (kan ook vega)
  • 30 ml melk
  • 3 el mosterd
  • Klontje boter
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (electrisch), 200 graden (hetelucht)

  2. Snijd de onderkant van de venkelknollen, haal de buitenste laag er af en snijd ze daarna doormidden. Halveer de helften nog een keer en daarna opnieuw zodat er parten ontstaan. Haal de schil van de uien en snijd ze in parten. Leg de venkel- en uiparten in een enkele laag in een braadslede of op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, bestrooi ze met peper en zout en zet ze 30 minuten in de oven. Rooster de groenten tot ze mooi bruin zijn, draai ze na 15 minuten om zodat beide kanten mooi bruin worden.

  3. Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Spoel ze af onder koud water en doe ze in een pan. Voeg net zoveel water toe tot de aardappels net onder water staan. Voeg wat zout toe en breng het water aan de kook. Kook de aardappels voor 7 minuten, roer dan de snijbonen er door, breng opnieuw aan de kook en kook nog 10-12 minuten tot de aardappels en snijbonen gaar zijn.

  4. Bak ondertussen de spekreepjes in een droge koekenpan tot ze bruin en knapperig zijn. Haal de uitgebakken spekreepjes uit de pan en laat ze op een stukje keukenpapier uitlekken. Bak daarna de saucijzen in een klontje roomboter in 10-12 minuten rondom goudbruin en gaar.

  5. Giet de aardappels af, schep de mosterd, melk en uitgebakken spekreepjes erdoor en stamp tot een grove stamppot. Haal de venkel en ui uit de oven en schep ze door de snijbonen stamppot. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Serveer met de goudbruine saucijsjes.

Snijbonen stamppot
Snijbonen stamppot

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (18 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Weer lekker in je vel zonder dieet

Weer lekker in je vel zonder dieet? 

Bestel ons e-book met 21 heerlijke recepten en tips & trucs. 

Bestel nu