kaneelbroodje

Cinnamon rolls met glazuur

Dit is een lekker cinnamon rolls recept. We zijn dol op zoete kaneelbroodjes (zowel de Zweedse als de Amerikaanse variant). De Amerikaanse cinnamon buns zijn net wat zoeter dan die uit het koude noorden. Ook zien ze er anders uit, die uit Zweden worden mooi geknoopt en de Amerikaanse opgerold. Ze worden afgemaakt met een glazuur, dat maakt ze lekker sweet en sticky. In dit geval hebben we de broodjes nog lekkerder gemaakt door gehakte chocola toe te voegen en een koffieglazuur. Echt het proberen waard!

Koffie koffie koffie

Als enorme coffeelovers vinden we het leuk om met koffie te experimenteren in recepten. We drinken graag een cappuccino in de middag. Maar in recepten gebruiken we meestal het sterkere spul. Zoals een XXL L’OR BARISTA ristretto. Deze koffie heeft een intensiteit van 11 en blijft daardoor perfect overeind in recepten. Met één druk op de knop zet je deze dubbele ristretto met de L’OR BARISTA koffiemachine. Dit apparaat is speciaal gemaakt voor de L’OR XXL capsules waarmee je een dubbele lungo, ristretto of espresso zet. Maar de gewone aluminium koffie cups kunnen er ook in. Echt een fijn compact apparaat, wat er niet alleen heel mooi uitziet, maar waar je ook oneindig veel koffie variaties mee kan maken.

cinnamon rolls
cinnamon buns maken
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 12 st.

  • 500 gr patentbloem
  • 280 ml lauwe melk
  • 70 gr gesmolten roomboter
  • 30 gr suiker
  • 8 gr gedroogde gist
  • 10 gr zout

Vulling

  • 50 gr amandelmeel
  • 100 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 80 gr roomboter (kamertemperatuur)
  • 4 tl kaneel
  • 80 gr pure chocolade

Koffieglazuur

  • 25 ml ristretto (L'OR Espresso Ristretto)
  • 100 gr poedersuiker
  • 100 gr roomkaas
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van het deeg. Doe de lauwe melk, de suiker en de gedroogde gist in een kom. Laat dit even staan totdat het mengsel gaat bubbelen.

  2. Doe de bloem, het zout, de gesmolten boter en het melk-gistmengsel in de kom van je keukenmachine en kneed er in 10 minuten een soepel deeg van. Het deeg is klaar als het elastisch aanvoelt en je het kauwgombal effect krijg als je een stukje deeg uit elkaar trekt. Scheurt het deeg, dan is het nog niet lang genoeg gekneed. Laat het deeg afgedekt ongeveer een uur rijzen, totdat het in volume verdubbeld is.

  3. Maak in de tussentijd de vulling. Mix de roomboter, donkerbruine basterdsuiker, het amandelmeel en de kaneel door elkaar. Hak de chocolade in stukken.

  4. Haal het deeg uit de kom en druk de lucht eruit. Rol het deeg op tot een lange rechthoek. Smeer de kaneelvulling over het deeg uit met een mes. Verdeel de chocolade hier overheen. Rol het deeg aan de lange zijde op. Snijd de deegrol in 12 gelijke stukken en leg ze in een ovenschaal bekleed met bakpapier. Laat de kaneelbroodjes afgedekt 45 minuten rijzen.

  5. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte. Zet een ristretto met de L’OR Ristretto capsule en laat deze afkoelen.

  6. Mix de roomkaas met de poedersuiker glad. Voeg de ristretto toe en mix kort. Laat tot gebruik staan in de koelkast.

  7. Bak de cinnamon rolls in 20 – 25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen. Drizzle de koffieglazuur over de broodjes en serveer meteen. Of bewaar ze tot gebruik in de koelkast.

kaneelbroodje

Dit bericht is in samenwerking met L’OR, lees onze disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (14 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.