Ei pocheren
Een ei pocheren, hoe doe je dat eigenlijk? Dat leggen we je uit aan de hand van dit recept. En eigenlijk is het helemaal niet moeilijk om zelf eieren te pocheren, je moet alleen even wat handige tips en trics weten. Niets lekkerder dan een gepocheerd eitje op brood. Of maak de lekkerste eggs benedict gewoon thuis. Of ben je meer fan van eggs Norwegian? Met onze tips is een gepocheerd ei maken een eitje. Ga jij het proberen?
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 4 eieren
- Scheutje azijn (witte)
- Zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Breng een pan water aan de kook. Voeg een flinke scheut witte azijn toe en wat zout. Zet het vuur niet te hoog, het water moet net tegen de kook aan zitten.
Zet ook alvast een kom met heet water klaar, hier bewaar je de gepocheerde eieren in.
Neem een klein zeefje en breek een eitje hierin. Op deze manier verdwijnt het overtollige vocht en krijg je een heel mooi gepocheerd ei.
Giet het eitje in het water (je hoeft het niet te roeren) en pocheer het in 3 minuten gaar. Haal het eitje uit het water en doe het in de kom met heet water.
Op deze manier blijven de eieren warm. Ga zo door totdat alle eieren gepocheerd zijn.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in