Lof voor Indonesische recepten
Hoe ze het doen, doen ze het, maar keigoed koken zit de lieve mensen aan de andere kant van de wereldbol in het bloed. Gelukkig zijn ze niet van de keukengeheimen en hebben ze jaren geleden hun authentieke recepten met de wereld gedeeld. Maar goed ook, want Indonesische gerechten zijn met hun paksoi, taugé, wortel (voilà, meer wortel recepten) en pindasaus zulke vriendenmakers. Nog zo’n fijne bijkomstigheid is dat elke chef vrij is om een eigen draai aan de rendang tot gado gado en alle andere Indonesische recepten te geven. Wij hebben dat bijvoorbeeld met deze Indonesische kip met gebakken ei en snelle, zoetzure salade gedaan. Een hit die ook heel goed op een broodje gaat.
Wanneer eet je Indonesische gerechten?
Zoals gezegd hebben de Indonesiërs de basis voor een rijkdom aan Indonesische gerechten gelegd. Daarna is het aan ons om ermee te doen en laten wat we willen. Dus ook om ze te eten wanneer we willen. Indonesische gerechten hebben het in zich om te ogen alsof het avontuurlijke avondmaaltijden zijn, maar niets is minder waar. Wil je de gado gado wrap of gado gado salade ’s avonds eten, eet het dan vooral als avondeten. Wil je de Indonesische kip saté of nasi goreng als lunch eten, dan eet je het als lunch. Is extra inspiratie voor de lunch geen overbodige luxe, pak dan deze lunch gerechten er vooral eens bij.