macaroni ovenschotel

Macaroni ovenschotel

Macaroni, wie is er niet groot mee geworden? Wij in ieder geval wel. Wij aten het vroeger vaak klassiek uit een pakje, zonder smac, maar wel met ketchup. Deze macaroni ovenschotel komt niet uit een pakje, maar is minstens zo makkelijk. Een echte gezinsfavoriet, want jong en oud kunnen deze macaronischotel wel waarderen. Echt een leuke variatie op het ouderwetse macaroni recept. PS liever Vega? Vervang het gehakt dan door pulled oats of vega gehakt. Zin in iets met veel kaas? Dan is Mac & Cheese helemaal je ding.

Liever Vega? Vervang het gehakt dan door pulled oats of vega gehakt.

Pauline

ingrediënten zomergroente
macaroni ovenschotel
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr (grande) macaroni
  • 300 gr (vega) gehakt
  • 70 gr tomatenpuree
  • 600 gr pomodorini (tomaten uit blik)
  • 1 courgette
  • 1 grote wortel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • 1 el Italiaanse kruiden (tijm/oregano/rozemarijn)
  • 3 takjes verse basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Kook de macaroni beetgaar in ruim water met zout. Giet af en zet apart.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg het gehakt en de tomatenpuree toe en bak dit mee.

  3. Was de wortel en de courgette en snijd deze in kleine blokjes. Voeg bij het gehakt en bak dit mee. Voeg de pomodorini en de Italiaanse kruiden toe en laat de saus ongeveer 10 minuten zachtes pruttelen.

  4. Voeg de gekookte macaroni toe aan de saus. Schep alles in een grote ovenschaal. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze over de pasta ovenschotel. Plaats de macaroni voor ongeveer 15 minuten in de oven op 180 graden Celsius.

  5. Garneer de macaroni ovenschotel met verse basilicum.

macaroni recept
pasta ovenschotel

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (115 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Weer lekker in je vel zonder dieet

Weer lekker in je vel zonder dieet? 

Bestel ons e-book met 21 heerlijke recepten en tips & trucs. 

Bestel nu